/Ispovijest sretnog tate čija se Tesa rodila nekoliko sati nakon potresa u Petrovoj bolnici

Ispovijest sretnog tate čija se Tesa rodila nekoliko sati nakon potresa u Petrovoj bolnici

Dan nakon razornog potresa u Zagrebu Dijana Kos (33) spokojno je u svom domu u Mraclinu spavala kraj svoje tek rođene bebe Tese. 

Rodila ju je 14 dana ranije u zagrebačkoj Petrovoj bolnici, baš u trenucima kada su BBB-i evakuirali bebe i rodilje iz bolničkog kompleksa koji je pretrpio oštećenja. Kako je u nedjelju novinarima 24sata ispričao njezin suprug Marko (32), Dijana ga je probudila sat vremena prije potresa.

“Trebala je roditi kroz 14 dana, no u pola šest mi je rekla da joj je pukao vodenjak. Razgovarali smo i rekao sam joj da nema žurbe. Baš u to vrijeme probudio se naš sin (2), dali smo mu mlijeko kada se počelo tresti. Skočili smo iz kreveta, spremili se, sjeli u auto i oko osam sati stigli u Petrovu”, prisjetio se Marko.

Oboje su bili zbunjeni, uplašeni, uzbuđeni, no trudili su se ostati pribrani.

Trudili su se ostati pribrani i kada su vidjeli rodilje na hladnoći pred Petrovom bolnicom i kada su čuli da će Dijana možda morati roditi u autu. 

“Mislio sam je ostaviti u bolnici, no kad sam vidio sve što se zbiva, pitali smo kuda da idemo. Uputili su nas na parking na brdu i rekli da je pitanje gdje će Dijana roditi. U autu smo sjedili do pola deset, a onda su došli po nju. Kako su uspjeli osposobiti jedan dio zgrade iza glavne zgrade bolnice, Dijanu su smjestili u sobu”, rekao je ponosni tata.

mšm/24 sata

Foto: Pixabay, ilustracija