/Jedan od najsretnijih naroda na svijetu otkriva 7 važnih lekcija iz roditeljstva

Jedan od najsretnijih naroda na svijetu otkriva 7 važnih lekcija iz roditeljstva

Iz godine u godinu, Nizozemska zauzima vrh ljestvice kad su u pitanju najsretniji ljudi, a pravo je pitanje zašto je to tako. Knjiga “The Happiest Kids in the World” objašnjava taj fenomen, napisale su je dvije mame, Amerikanka i Britanka koje sa svojim obiteljima žive u Nizozemskoj.

Nekoliko korisnih savjeta o roditeljstvu koje su dvije mame napisale u svojoj knjizi i koji pokazuju zašto su Nizozemci jedan od najsretnijih naroda na svijetu, donosi portal Miss7mama.

1. Djeca voze bicikl i po kiši

Nizozemci dopuštaju da njihova djeca doslovno voze bicikl i po kiši (s pravom opremom). Time potiču neovisnost, otpornost i borbenost. Vožnja na kiši je jednostavna, ali snažna lekcija koja uči djecu kako se pripremiti za nedaće, nastaviti dalje kada dođu i pronaći čaroliju u svemu i kad nije temperatura kakvu mi želimo.

2. Osjećaju se ugodno u svojoj koži

Nizozemske mame imaju snažan osjećaj samopouzdanja. One ne mjere svoje vrijednosti onim što postižu na poslu kao što se radi u većini zapadne kulture. Puno vremena posvećuju hrani i njezi te grade jake veze u zajednici što je uobičajeno u nizozemskoj kulturi.

3. Stvaraju nova pravila sa svojom djecom

Nizozemski roditelji su angažirani te osnažuju svoju djecu i stvaraju zajednička pravila. To ne znači da djeca mogu raditi sve što žele nego da imaju svoj glas u obitelji što vodi do manje borbe i potrebe za disciplinom.

4. Fokusirani su na jednostavnost

Postoji puno primjera kako Nizozemci pokazali svoju jednostavnost. Na primjer, kampiranje je njihov omiljeni način odmora i uživanja u obiteljskom životu. Rođendanske zabave vrlo su jednostavne, najvažnije je da se djeca igraju zajedno.

5. Djeca nisu njihov produžetak

Nizozemci vjeruju da su njihova djeca samostalni ljudi, a ne produžetak mame i tate. Djeca nemaju dogovornost ispunjavanja snova mame i tate.

6. Uzor su svojoj djeci

Svi roditelj diljem svijeta znaju da je ovo istina, ali često se to zaboravlja u svakodnevnom životu. Nizozemske mame jako paze na svoje potrebe i investiraju u sebe bez krivnje.

7. Obiteljski obroci su sveti

Ovaj narod sa sjevera cijeni obiteljske obroke. To nisu složeno obroci u kojima se roditelji bore s djecom oko povrća. Vrijeme obroka namijenjeno je za razvijanje obiteljskih veza i radosti.

mšm/miss7mama

Foto: Pixabay, ilustracija