/‘Kung Fu Panda 4’ zabavit će cijelu obitelj, a iza mnoštva borbi krije se i pouka za djecu

‘Kung Fu Panda 4’ zabavit će cijelu obitelj, a iza mnoštva borbi krije se i pouka za djecu

U kina je stigao “Kung Fu Panda 4”, animirani obiteljski film u trajanju od 94 minute. Najnevjerojatniji majstor kung fua na svijetu, panda Po, ponovo kreće u novu pustolovinu. Kao i u prijašnjim filmovima i ovaj obiluje borbama i demonstracijama borilačkih vještina.

Iako film djeluje pomalo ubrzano zbog brojnih tema koje se nastoje obraditi, ipak nudi pouku za djecu. Važnost suradnje i timskog rada, kako prepoznati svoje talente i kako ih iskoristiti za boljitak svih. Osim toga, kroz brojne zgode i nezgode svima dobro poznatih likova, nastoji se ukazati i na važnost preuzimanja odgovornosti za svoje postupke i prepoznavanje posljedica koje iz njih proizlaze.

Iako likovima pomalo nedostaje uvjerljivosti i emotivnosti, djeci će se svidjeti priča koju im i ovaj put pričaju. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik. Namijenjen je djeci starijoj od 6 godina, zabavit će i roditelje.

Mnoštvo borbi

Od nasilja u filmu treba izdvojiti mnoštvo borbi. Nema zastrašujućih prozora, a rječnik je prilagođen djeci.

U filmu nema seksualnih aluzija. Tempo je prilagođen djeci.

‘Izazov života’ istinita je priča za cijelu obitelj koja govori o pravim životnim vrijednostima

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Iva Brčić/Tian Brčić

Foto: Najsretnija beba Hrvatska