/Majka hrvatske predsjednice otkrila detalje iz djetinjstva: Sjećam se kako bi plesuckala i pjevala po kući…

Majka hrvatske predsjednice otkrila detalje iz djetinjstva: Sjećam se kako bi plesuckala i pjevala po kući…

“Kolinda je voljela pjevati još od pete godine. Imala je glasić kao slavuj”, rekla je Dubravka, majka hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je otkrila nekoliko detalja iz djetinjstva svoje kćeri. Istaknula je kako je Kolinda voljela crkveni zbor i nedjeljnje mise.

“U crkvenom zboru, na nedjeljnim misama, u Dražicama je bilo malo djece, osobito dječaka, pa bi ona kao mala ministrantica u crkvu redovito odlazila dva puta tjedno pomagati velečasnom. Ne bi je spriječili ni kiša ni snijeg”, priča gospođa Dubravka.

Unatoč kritikama da baš i nema sluha, ljubav prema pjevanju predsjednica je pokazala već nebrojeno mnogo puta. Posljednji put zdušno i srčano je pjevala s iseljenicima u Americi – od Pittsburgha do New Yorka. A pjevati je počela još u djetinjstvu.

“Sjećam se kako bi plesuckala i pjevala po kući držeći u ruci ‘mikrofon’, koji je sama napravila od žarulje. Na grlo žarulje prispojila je žicu ili kabel. Tako bi nas uveseljavala pri svakom obiteljskom druženju, ali i često pjevala samoj sebi za gušt”, govori predsjedničina majka za 24 sata.

Dok prebire po starim fotografijama, prisjeća se kako je Kolinda jedva čekala dane kad bi išla na vjeronauk, koji se tad nije predavao u školama, i nedjelje, kad bi pjevala.

Da uživa u pjevanju i pjeva gdje god joj se pruži prilika, vesela predsjednica pokazala je i prilikom posjeta hrvatskim vojnicima u Afganistanu. Posljednji put zapjevala je nakon govora na Općoj skupštini UN-a, i to na druženju u stalnoj misiji Hrvatske pri UN-u.

mšm/24 sata

Foto: FB