/UZROK NESREĆE KOD MOSTARA Utrkivali se BMW i Mercedes. Usmrtili gotovo čitavu obitelj koja se vozila iz suprotnog smjera. Oba pijana vozača zajedno su bila na krštenju?

UZROK NESREĆE KOD MOSTARA Utrkivali se BMW i Mercedes. Usmrtili gotovo čitavu obitelj koja se vozila iz suprotnog smjera. Oba pijana vozača zajedno su bila na krštenju?

Teška prometna nesreća koja se dogodila u subotu navečer kod Mostara, u kojoj su četiri osobe smrtno stradale i još četiri teško povrijeđene uzrokovana je prekomjernom konzumacijom alkohola i utrkom automobila, javljaju bh. mediji

U alkoholiziranom stanju utrkivali su se M. P. u vozilu BMW X5 i M. D u Mercedesu kojem je izmjereno 2,5 promila alkohola u krvi.

Smrtno je stradao biznismen Mate Primorac iz Čitluka koji je upravljao vozilom BMW-om, a koji se tom prilikom s prijateljem vraćao s jednog krštenja.

Oni su se utrkivali iz smjera Mostara prema Čapljini i u mjestu Buna-Zaton u blizini Bunskih kanala usmrtili gotovo čitavu obitelj koja je putovala iz suprotnog smjera.

U automobilu Renault Scenic je od posljedica nesreće smrtno stradao bračni par Krstić iz Mostara s devetogodišnjim sinom, dok im je trogodišnja kćerka zadobila po život opasne ozljede i liječnici u mostarskoj bolnici joj se bore za život. Teške tjelesne povrede zadobili su i putnici iz vozila “BMW” L.M. (1987.), R.V. (1977.) i K.J. (1998).

Kako piše Avaz.ba, prema jednoj verziji događaja, prometnu nesreću izazvao je upravo Primorac, koji je nepropisno pretjecao na mjestu gdje je dozvoljena brzina 60 kilometara na sat, uslijed čega je udario u Mercedes za čijim je volanom bio Mile Doko (31), potom u BMW kojim je upravljao L.Š. (22) i na kraju svom silinom u Renault Scenic, u kojem je bila obitelj Krstić, a kretao se iz suprotnog smjera.

Također, piše Avaz, Primorac i Doko zajedno su bili na krštenju u jednom mostarskom restoranu, iz kojeg su se zaputili prema Čitluku i Međugorju, gdje žive. Dodaju kako se špekulira da je Primorac krenuo pretjecati Doku, no da on to nije dopustio te je uslijedila utrka.

Doko je prošao neozlijeđen, a teške tjelesne ozljede, osim trogodišnje kćeri stradale obitelji, zadobile su još tri osobe. Nitko od njih nije životno ugrožen.

Poznat je termin sprovoda obitelji Krstić za koju su prijatelji i poznanici imali samo riječi hvale. Ispraćaj će biti u utorak u 15 sati ispred Gradske mrtvačnice “Bijeli Brijeg” u Mostaru, a pokop će se obaviti na rimokatoličkom groblju “Ortiješ”.

bl

Foto: Facebook