/Za vikend Fužine slave svoj dan; čekaju vas predstave, rock party i neobična modna revija

Za vikend Fužine slave svoj dan; čekaju vas predstave, rock party i neobična modna revija

Općina Fužine svakako je nezaobilazna destinacija predstojećeg vikenda jer posjetitelje očekuje niz radosnih i svečanih događanja povodom obilježavanja Dana Općine koji se tradicionalno slavi na blagdan svetoga Antuna Padovanskog, 1.3 lipnja. Tom prigodom održat će se u petak, 11. lipnja, svečana sjednica Općine Fužine od 11 sati.

U večernjim satima, od 19 sati, u petak održava se dječja predstava “Vrtuljak želja” u Domu kulture Fužine, a ulaz je besplatan. Predstava će uprizoriti djevojčicu Evu koja više ne želi prati zube, ne spava popodne i jede samo nezdravu hranu. Namijenjena je djeci predškolske dobi gdje se na “dječji” interesantan način uči najmlađe o zdravim načinima življenja.

U isto vrijeme u kaubojskom selu Roswell posjetitelji će moći uživati u nesvakidašnjoj aromaterapeutskoj indijanskoj sauni, a cijeli doživljaj začinit će ritmovi indijanskih bubnjeva. Ulaznica za uživanje u sauni i Roswell selu iznosi 150 kuna.

Subotnji jutarnji sati bit će posvećeni Šahovskom turniru, kvalifikacijama Primorsko-goranske županije za Sportske igre mladih. Veselo društvo mladih šahista odmjerit će svoje snage i znanje u šahovskim vještinama u Domu kulture Fužine s početkom u 10 sati. Na rasporedu su četiri turnira na kojima sudjeluju kadeti i kadetkinje do 11 godina te do 15 godina starosti. Pobjednici će imati mogućnost sudjelovati na završnom takmičenju Sportskih igara mladih Hrvatske. Navečer, 12. lipnja, rezervirajte vrijeme od 20 sati za istinski “Retro rock party”. Tijekom “partya” održat će se i natjecanje za najbolji kostim “rockabilly” tematike, stoga, pripremite svoje plesne cipele i prigodni “outfit” jer vrijeme je za opuštanje i ples uz poznati rock glazbeni repertoar.

U nedjelju, 13. lipnja pod Branom u Fužinama održat će se humanitarna revija “Medena šapa” u organizaciji Malinois klub Kvarner koji sustavno pomaže azilima i napuštenim životinjama. Revija svih pasa s rodovnicom ili bez održat će se od 11 sati, a prijave se zaprimaju od 9.30. Prošetajte svoje četveronožne prijatelje do Fužina, predstavite njihove manekenske vještine i podržite svojom participacijom napuštene pse. Tijekom revije sve posjetitelje očekuju i gosti iznenađenja. Kotizacija za sudjelovanje kućnog ljubimca na reviji iznosi 40 kuna, a prikupljena sredstva bit će donirana Skloništu za pse u Liču.

Na blagdan svetog Antuna Padovanskog, 13. lipnja obilježava se i Dan mjesne Župe te Osnovne škole Ivanka Trohar. Sveta misa s procesijom od parka Dr. Franje Račkog u Fužinama do Crkve održat će s početkom u 18 sati. Više informacija potražite na Facebook stranicama i www.tz-fuzine.hr mrežnim stranicama. Sva događanja održavaju se u skladu s epidemiološkim mjerama.

bkk

Foto: Fužine

TAGS: