/‘Bicikliraj za epilepsiju’ u Zagrebu: ‘Zajedno možemo bolje i uspješnije širiti znanje i rušiti predrasude’

‘Bicikliraj za epilepsiju’ u Zagrebu: ‘Zajedno možemo bolje i uspješnije širiti znanje i rušiti predrasude’

Tradicionalna manifestacija „Bicikliraj za epilepsiju!“ održat će se u nedjelju, 24. ožujka 2024. godine, povodom obilježavanja Ljubičastog dana – dana podrške osobama s epilepsijom.

U razdoblju od 11 do 14 sati bit će prigodno okupljanje na Europskom trgu u Zagrebu, uz štand s edukacijskim i promotivnim materijalima. U 11.30 sati će Ljubičastu himnu izvesti djeca s epilepsijom i Glazbena škola El Musicante uz puštanje ljubičastih balona. U 12 sati počinje povorka biciklista koja će se kretati sljedećom rutom: Europski trg – Vlaška ulica – Palmotićeva ulica – Boškovićeva ulica – Hebrangova ulica – Trg Republike Hrvatske – Masarykova ulica – Ulica Nikole Tesle – Zrinjevac – Trg Josipa Jurja Strossmayera (istočna strana) – Ulica Pavla Hatza – Draškovićeva ulica – Šoštarićeva ulica – Trg Josipa Langa – Branjugova ulica – Vlaška ulica – Europski trg.  U 12. 40 sati će se održati prigodni, popratni plesni program – Zumba® Master Class.

Ovogodišnja manifestacija odvija se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Gradonačelnika Grada Zagreba, čime je manifestacija stavljena na razinu javnozdravstvene akcije od nacionalne vrijednosti. Organizatori pozivaju sve građane da im se pridruže, odjenu i/ili ponesu neki predmet ljubičaste boje u znak podrške osobama s epilepsijom, a oni ćemo na štandu dijeliti majice, bedževe, narukvice i druge prigodne ljubičaste materijale.

“Zajedno možemo bolje i uspješnije širiti znanje i svjesnost o epilepsiji te rušiti predrasude! Veselimo se skorom druženju na Europskom trgu u Zagrebu!”, poručuju.

Kako se uključiti?

Dodatne informacije kako se uključiti u obilježavanje Ljubičastog dana dostupne su na web stranici Hrvatske udruge za epilepsiju. Više saznajte i na Facebook stranici te na Instagramu: croatian.epilepsy.association.

Organizatori manifestacije su: Hrvatska udruga za epilepsiju, Hrvatska liga protiv epilepsije, Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za epilepsiju, pridruženi ERN EpiCARE centar, Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za preoperativnu obradu bolesnika s epilepsijom, Referentni centar Ministarstva zdravstva za epilepsije i konvulzivne bolesti razvojne dobi, Hrvatsko društvo za dječju neurologiju HLZ, Hrvatsko društvo za EEG i kliničku neurofiziologiju HLZ, Odjel za dječju neurologiju Klinike za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice, pridruženi ERN EpiCARE centar, Dravet sindrom Hrvatska.

mšm

Foto: Screenshot/YouTube