/Humanitarni koncert Ane Rucner ‘Zajedno za naš novi dom’: Podrška osobama s intelektualnim teškoćama

Humanitarni koncert Ane Rucner ‘Zajedno za naš novi dom’: Podrška osobama s intelektualnim teškoćama

Ove nedjelje, 5. svibnja u 17 sati u Festivalskoj dvorani u Krapini održava se humanitarni koncert Ane Rucner “Zajedno za naš novi dom” koji organizira udruga osoba s intelektualnim teškoćama Krapina.

Sav prihod od koncerta namijenjen je za uređenje kuće koja bi služila za članove udruge i gdje bi im bila omogućena usluga organiziranog stanovanja uz podršku. Osobe s intelektualnim teškoćama ne mogu samostalno brinuti o sebi, ovisne su o svojim bližnjima i kad jednom ostanu same najviše im treba podrška, a trenutno jedina opcija je smještaj u instituciju. Nažalost, u većini slučajeva slobodno mjesto nalazi se daleko izvan sredine u kojoj je osoba provela svoj život i “ubačena” je u nepoznato okruženje s njoj nepoznatim osobama.

Provođenjem socijalne usluge organiziranog stanovanja uz podršku članovi udruge OSIT ostat će živjeti u poznatoj sredini, u okruženju njima poznatih osoba i prijatelja i u okruženju najsličnijem njihovom obiteljskom.

Noćna mora za roditelje

Pomozimo im da urede svoju kućicu jer najteže pitanje njihovih roditelja, njihova noćna mora je: ŠTO ĆE BITI S NAŠOM DJECOM KAD NAS VIŠE NE BUDE???” 

Završni koncert festivala Zagrebačko glazbeno proljeće uz orguljašku zvijezdu

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 15 eura, a mogu se kupiti i preko udruge (Magistratska 12/1) ili na blagajni POU-a Krapina, radnim danom od 13 do 17 sati i sat vremena prije početka koncerta.

mšm

Foto: Instagram/Ana Rucner