/Završni koncert festivala Zagrebačko glazbeno proljeće uz orguljašku zvijezdu

Završni koncert festivala Zagrebačko glazbeno proljeće uz orguljašku zvijezdu

Četverodnevni festival ‘Zagrebačko glazbeno proljeće’, koji je u svojem prvom izdanju posvećen orguljama, svoj će svečani koncertni vrhunac doživjeti u nedjelju, 28. travnja uz orkestar Zagrebačke filharmonije i šefa dirigenta Dawida Runtza, kojima će se na kraljici instrumenata pridružiti jedan od najistaknutijih koncertantnih orguljaša današnjice, titularni orguljaš pariške katedrale Notre-Dame – Vincent Dubois.

Na koncertnoj završnici Festivala očekuju nas izvedbe Beethovenove Uvertire Egmonti Sedme simfonije u A-duru, a slavni francuski orguljaš svoju će virtuoznost predstaviti na orguljama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog izvedbom raskošnog i monumentalnog remek-djela maestra Stjepana Šuleka – Koncertom za orgulje i orkestar Memento.

Vincent Dubois, hvaljeni umjetnik briljantno strastvenog izričaja i apsolutni gospodar tehnike, ovu će večer uzdići do raskošne glazbene svečanosti kojom slavimo njegovu ingenioznu moć interpretacije i skladateljsko majstorstvo Šuleka, čiji je Memento praizveden na istom mjestu prije točno 50 godina!

Bogat program

Festival ‘Zagrebačko glazbeno proljeće’, koji organiziraju Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog i Zagrebačka filharmonija, u svojem premijernom izdanju održava se od četvrtka 25. travnja do nedjelje, 28. travnja.

Bogat program, namijenjen djeci, mladima i odraslima održava se u koncertnim dvoranama Muzičke akademije te u dvoranama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Vlatko Štampar priredio vrhunsku večer smijeha: Još jednom oduševio nastupom pred prepunim Lisinskim!

Ulaznice za ovaj koncert, po cijeni od 15 eura, dostupne su na blagajnama Dvorane Lisinski i online na www.lisinski.hr, gdje se nalazi i cijeli program i sve informacije o festivalskim događanjima. 

mšm

Foto: KD Lisinski