/Slijepi iz Međimurske županije uživali u planinarenju i kreativnom radu! Posjetili i Muzej čokolade

Slijepi iz Međimurske županije uživali u planinarenju i kreativnom radu! Posjetili i Muzej čokolade

Udruga slijepih Međimurske županije s 1. lipnjem 2024. započela je s provedbom druge godine trogodišnjeg programa “Kvalitetniji život slijepih osoba u Međimurskoj županiji”, koji sufinanciraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Međimurske županija i Grad Čakovec.

Program traje od 1. lipnja 2023. do 31. svibnja 2026. godine. Tijekom lipnja proveli su već brojne aktivnosti po programu. Dana 5., 21. i 28. lipnja 2024. članovi su šetali Perivojem Zrinskih, 12. lipnja 2024. u sklopu godišnjeg izleta planinarili su na Sljeme i posjetili Muzej Čokolade, 18. lipnja 2024. u Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec prisustvovali su predstavljanju knjige “Planinarenje na slijepo” u sklopu književnog kluba.

Krajem mjeseca, 28. lipnja 2024. posjetili su Međimursku udrugu za ranu intervenciju u djetinjstvu, pogledali njihove nove prostore, upoznali se s njihovim radom te stekli nova poznanstva. Istog dana sudjelovali su na kreativnoj radionici na kojoj su oslikavali platnene vrećice.

Uključivanje slijepih osoba u društvo

Opći cilj programa je potaknuti slijepe osobe na uključivanje u aktivnosti i korištenje socijalnih usluga koje doprinose povećanju njihove socijalne uključenosti i kvalitete života u lokalnoj zajednici.

Specifični ciljevi su: razvijanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga, pružanje dostupnih i kvalitetnih socijalnih usluga te aktivnosti za slijepe osobe, motiviranje slijepih osoba na uključivanje u aktivnosti i korištenje socijalnih usluga.

Slijepi iz Međimurske županije kulturno se uzdizali, ali i uživali u šetnjama i kreativnom radu!

Jedan od specifičnih ciljeva je i informiranje i senzibiliziranje javnosti o slijepim osobama.

mšm

Foto: Udruga slijepih Međimurske županije