/Besplatna radionica keramike za treću životnu dob “Ljubim ruke, milostiva”

Besplatna radionica keramike za treću životnu dob “Ljubim ruke, milostiva”

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva sve zainteresirane u dobi od 54 godine i više da se priključe uzbudljivoj dvodnevnoj radionici Melite Omeragić i Margarete Vidmar “Ljubim ruke, milostiva”, koja će se održati 21. i 22. veljače 2020. godine u Malom domu, Baštijanova 1d, u Zagrebu. Ciljevi radionice su osvježiti zaboravljene manire u današnjem društvu te steći nove vještine, osnove keramičarskih tehnika.

Voditeljice su Melita Omeragić i Margareta Vidmar, a predviđeno je 10 polaznika. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta. Dvodnevna radionica je besplatna, a održava se 21. i 22. veljače od 16 do 19 sati u Malom domu.

“Ljubim ruke, milostiva'” je radionica keramike koja se bavi tematikom zaboravljenih manira u  današnjem društvu. Polaznici treće životne dobi upoznat će se s osnovama keramičarskih tehnika. Zaokružit će ovaj kreativan proces izradom broševa i ukrasnih poruka u keramici.

Melita Omeragić akademska je kiparica, diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti „Pietro Vannucci“, Perugia, Italija. Apsolventica je na studiju waldorfske pedagogije. Redovni je član Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Posjeduje veliko iskustvo u pedagoškom radu s djecom, mladima i odraslima, iz umjetničkog područja. Samostalno i u suradnji s obrazovnim i kulturnim institucijama te kolegama dugi niz godina kontinuirano doprinosi razvoju likovnih programa s ciljem razvoja senzibiliteta za likovnost i kreativnosti kod djece, mladih i odraslih osoba.

Margareta Vidmar diplomirala je na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu, magistrirala psihotraumatologiju na Medicinskom fakultetu te završila Školu slikarstva Agora. Certificarana je keramičarka i educira se u području ekspresivnih terapija. Radi kao likovna terapeutkinja u Centru za rehabilitaciju „Mali dom-Zagreb“. Vodi edukacije i treninge za stručnjake i publicira tekstove iz navedenih područja. Svoj rad predstavlja na međunarodnim stručnim skupovima. Od 1998. djeluje kao umjetnica, izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i svijetu. Redovna je članica HDLU-a.­

Radionica se organizira u sklopu dvogodišnjeg projekta Centar oblikovanja svakodnevice, kojega provode projektni partneri Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacači Sjenki, Hrvatsko dizajnersko društvo i Grad Zagreb.

Ciklus od sveukupno 15 različitih kreativnih radionica za građanstvo provode MUO, HDD i ULUPUH, a namijenjene su različitim dobnim skupinama polaznika (školarci, odrasli, treća životna dob).

Organizacija radionice je sufinanrana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Prijaviti se možete OVDJE.

Za sva pitanja slobodno se obratite na: cos@dizajn.hr ili 091 233 3360.

mšm

Foto: hdd