/Dino Jelusić iskusio kako je biti starac na jedan dan, probao pelene i priznao: ‘Bojao sam se starih ljudi’

Dino Jelusić iskusio kako je biti starac na jedan dan, probao pelene i priznao: ‘Bojao sam se starih ljudi’

Poznati mladi glazbenik Dino Jelusić (31) gostovao je u novoj epizodi emisije Roberta Knjaza na HRT-u gdje je iskusio kako je biti starac na jedan dan. Voditelj ga je odveo u starački dom Sveta Ana gdje isprobao pelene i kolica te otkrio tajne života u domu. 

Knjaz je Dinu pitao što zapravo misli o starijim ljudima.

“Ima super starih ljudi, a ima i malo manje super starih ljudi. Sjećam se iz srednjoškolskih dana situacija u tramvaju – uđu, tjeraju, neki te i lupe štapom. Nisam nikada sjedio u tramvaju jer sam se bojao starih ljudi, ali došao sam ovdje pobijediti strah”, odgovorio je Dino.

Dino Jelušić o legendarnom videu sa Sanjom Doležal: Da, to sam ja! Buljim u…

Pjevač je u domu dobio prve instrukcije o starosti. Naime, korisnici MirjanaMargareta i Ivan otkrili su mu da je tajna u tomu da se pod stare dane ne stane sa životom jer tek tada čovjek dobije vremena baviti se onim što ima u sebi, a da nije ni zao da to ima.

“Pubertet počinje u devedesetoj, evo ja ga čekam, pa kako bog da”, rekao je 76-godišnji Ivan.

Dino je nakon toga priznao kako se u zadnje vrijeme osjeća starije nego dosad.

“Toliko sam napravio i prošao da mi se čini da imam treći život”, rekao je Dino.

Nakon upoznavanja s ekipom iz doma, Dino se zaputio do svoje sobe. Priznao je kako je njegova sadašnja soba iste veličine jer još nema svoj stan. Knjaz ga utješio da je pravi Hrvat jer su istraživanja pokazala da Hrvati žive s roditeljima do 40-te godine života. 

“Po zidovima imam gitare, imam klavijature, radni stol s kompjuterom, monitorom i mikrofonom. Sve je mini, ali funkcionira”, opisao je Dino.

Isprobao pelene

Nakon što se Dino udomaćio u svojoj domskoj sobi, došlo je vrijeme i za “makeover”. Za početak je isprobao pelene.

“Pelene na gaće da obučem ili na golo”, pitao je Dino.

Nakon pelena, u kojima će provesti čitav dan, Dino je dobio i naočale, da ih bolje vidi, ogrtač protiv zlog propuha, mekanu pidžamu i tople šlape te srebrenu patinu za sijedu kosu, a na kraju ga njegovateljica opremila i “Mercedesom”, odnosno guralicom za sigurniji hod.

Foto: Screenshot/HRT

Neugodna situacija sa Sanjom Doležal

Dino je šetao Domom Svete Ane uz pomoć svoje “Mercedes” hodalice te zavirio u sobe drugih stanara, a u jednoj od njih dočekala ga je fotografija koja ga je podsjetila na jednu neugodnu situaciju iz mladosti.

Naime, fotografija je nastala dok je s 12 godina gostovao je u šou Sanje Doležal, a na njoj se činilo kako joj Dino gleda u dekolte. Fotografija je obišla svijet, a u svojim emisijama prikazali su je i Jay Leno i David Latterman.

“Sanja čak nije htjela razgovarati sa mnom kad sam je nazvao da se ispričam. Poslije smo se sreli, bili smo u žiriju za Doru 2017. godine, i meni je bilo nelagodno, pravio sam se da grickam neke bademe”, priznao je. 

Dodao je kako su se sreli nakon 14 godina te da su napravili novu fotografiju. Isto tako, pjevač tvrdi kako je tada gledao u Sanjine kartice s pitanjima. 

Izazovi

Tijekom boravka u domu za starije Dino je bio i na ručku, na kojem ga je njegovateljica nahranila juhicom. Nakon toga, sudjelovao je i na raznim izazovima, poput radionice keramike, probe zbora, a sve je išlo glatko dok na vanjskom vježbalištu nije naišao na gospodina Zvonimira.

“Ovo je uteg od šest kila, i idemo pet puta po 30 čučnjeva napraviti”, izazvao je Zvonimir Dinu, ali on je zapeo u petoj seriji.

“Ajde Dino, zamisli da pjevaš u ritmu muzike za ples”, našalio se s njim Zvonimir.

Na kraju dana, Dino je priredio i mali koncert za stanare Doma Sveta Ana, a na pozornicu su doletjela čak i dva grudnjaka, na što je Dino rekao da mu se to još nije dogodilo.

Stanari doma su zaključili da je Dino pošten i karakteran, te mu poželjeli da se oženi i da dobije barem četvero djece.

mšm

Foto: Instagram