/‘DRŽI SE, LEGENDO’ Glumac iz Smogovaca u 72. godini hitno prebačen u bolnicu: Još uvijek me prepoznaju

‘DRŽI SE, LEGENDO’ Glumac iz Smogovaca u 72. godini hitno prebačen u bolnicu: Još uvijek me prepoznaju

Glumac Božidar Košćak (72), najpoznatiji po ulozi Kumpića iz kultnih “Smogovaca” tramvajem se sa zagrebačke Trešnjevke u subotu uputio prema glavnom zagrebačkom Trgu kako bi kod svojih kumica na Dolcu kupio svježe namirnice.

Kad je došao do Cvjetnog trga, gdje u jednom kafiću obično popije kavu i pročita novine, subotnje jutro prije tri dana pretvorilo mu se u nešto što bi najradije zaboravio.

U jednom trenutku osjetio je kako se ruši, gubi ravnotežu i počinje povraćati, a njegovo blijedo lice prisutnima je ukazivalo na to da nešto nije u redu pa su brže-bolje pozvali hitnu pomoć.

Glumca su potom odvezli u Vinogradsku bolnicu, gdje je uslijedio niz pretraga, piše Slobodna Dalmacija.

Zasad se osjeća bolje, smješten je na odjelu za neurologiju zbog prvotne sumnje da je doživio moždani udar, no prave dijagnoze još uvijek nema.

Iako je od prikazivanja prve epizode “Smogovaca” prošlo čak 38 godina, kada je ova serija na kojoj su odrasle brojne generacije prvi put prikazana na tadašnjoj Televiziji Zagreb, Božidara i dalje prepoznaju na ulici. Ali i sada kad je u bolnici.

 “Jedna sestra došla je do mene i kazala mi imitirajući Kumpića: ‘Kuk ste kaj (kak ste kaj), gdje vam je Crni Džek, jeste dubro (dobro)’. Na to sam joj odgovorio: ‘Jako sam duuuuubro, kak ste vi samo lepi…’ Ne mogu vjerovati da me ljudi nakon toliko godina, na cesti, na moru, i to mladi, zaustavljaju. Sa svakim popričam i drago mi je. U kazalištu sam odigrao više od šest tisuća predstava, više i ne znam što sam igrao. Imao sam u mladim danima i filmove, to je sve zaboravljeno, a Kumpić je ostao”, rekao je Košćak.

mšm/Slobodna Dalmacija

Foto: Screenshot/HRT