/‘IPAK DOČEKAO PRAVDU’ Umirovljeniku Alojziju (85) koji je pao na snijegu i slomio kuk Grad i trgovina moraju platiti 300.000 kuna

‘IPAK DOČEKAO PRAVDU’ Umirovljeniku Alojziju (85) koji je pao na snijegu i slomio kuk Grad i trgovina moraju platiti 300.000 kuna

Izreku da je pravda spora, ali dostižna, doživio je 85-godišnji umirovljenik Alojzije koji je je još 2012. godine pao i slomio kuk na snijegom prekrivenoj površini ispred trgovine. Zbog neočišćenog prilaza  tužio je osiguravajuću kuću odgovornih stranaka, Grada i trgovine, te mu sada moraju platiti ukupno 300.000 kuna.

Osiguravajuća kuća Grada Đurđevca i trgovine “Sloga” 85-godišnjem umirovljeniku Alojziju K. mora isplatiti ukupno 300.000 kuna jer je još u prosincu 2012. godine pao na snijegom prekrivenoj, neočišćenoj pješačkoj stazi ispred trgovine gurajući bicikl i slomio bedrenu kost u kuku, zbog čega trpi trajne zdravstvene posljedice.

Za naknadu štete te troškova liječenja isplatiti mu moraju 106.000 kuna sa zateznim kamatama. Nadalje, plaćati mu moraju rentu za tuđu pomoć i njegu u mjesečnom iznosu od 450 kuna, od 1. siječnja 2014. nadalje s kamatom, pri čemu zaostaci trebaju biti isplaćeni odjednom. Također, nadoknaditi mu se moraju troškovi parničkog postupka u iznosu od 94.045 s kamatama, piše u presudi koju je Općinski sud u Koprivnici objavio u ponedjeljak na e-oglasnoj ploči, piše Mirovina.hr.

Dakle, umirovljenik je kao 75-godišnjak doživio nezgodu krajem 2012. godine na način da se kao pješak, gurajući bicikl sebi sa desne strane, prilikom pristupanja na parkiralište ispred trgovine, prelazeći preko neočišćene, snijegom pokrivene pješačke staze poskliznuo i pao na tlo te pritom slomio desnu bedrenu kost u kuku.

Navodi da je isključivi razlog njegova pada neočišćeni prilaz prema trgovini “Sloga”, a koji se dijelom sastoji od javne površine namijenjene kretanju pješaka i biciklista te parkirališnog prostora ispred same trgovine.

“Javne površine namijenjene kretanju pješaka nisu bile adekvatno očišćene od snijega te su predstavljale opasnost za korisnike, naročito starije i teže pokretne osobe”, naveo je Alojzije u tužbi te uspio u to uvjeriti Sud koji je presudio u njegovu korist.

mšm/mirovina.hr

Foto: Pixabay, ilustracija