/Jubilarni 20. Gerontološki tulum u srcu Zagreba: Evo kako će izgledati najveće okupljanje starijih osoba

Jubilarni 20. Gerontološki tulum u srcu Zagreba: Evo kako će izgledati najveće okupljanje starijih osoba

Jubilarni 20. Gerontološki tulum održat će se ovog petka na zagrebačkom Zrinjevcu. Trosatni program nudit će mnoštvo zabavnih, zdravstvenih, preventivnih i edukativnih sadržaja.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, koji ove godine pada u nedjelju, Grad Zagreb organizira tradicionalnu manifestaciju pod nazivom Gerontološki tulum. Riječ je o događaju namijenjenom starijim osobama koje ove godine bilježi svoje jubilarno 20. izdanje. Ovogodišnje izdanje održat će se u petak, 29. rujna od 10 do 13 sati na Zrinjevcu.

Bogat program

U bogatom trosatnom programu, koji će se istovremeno odvijati u paviljonu i na štandovima, sudionici će prezentirati svoje usluge, aktivnosti, programe i projekte za osobe starije životne dobi. U kulturno-zabavnom programu nastupit će rekreativne i plesne grupe domova za starije osobe i Gerontoloških centara Grada Zagreba, kulturno-umjetnička društva, članovi udruga umirovljenika i mnogi drugi, prenosi Mirovina.hr.

Na štandovima će predstavnici domova za starije osobe, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, domova zdravlja te brojni drugi sudionici prezentirati svoje programske aktivnosti.

U preventivno-zdravstvenom dijelu programa građanima su osigurani besplatni ciljani pregledi, kao što su mjerenje tlaka i šećera, vitamina i minerala, oksimetrija, spirometrija, mjerenje vitalnih funkcija i brojna druga mjerenja.

mšm/mirovina.hr

Foto: Pixabay, ilustracija