/Klapa zapjevala korisnicima najpoznatijeg dubrovačkog Doma za starije i nemoćne

Klapa zapjevala korisnicima najpoznatijeg dubrovačkog Doma za starije i nemoćne

Ženska klapa “Amfora” u utorak je zapjevala korisnicima najpoznatijeg dubrovačkog Doma za starije i nemoćne “Domus Christi” koji na istom mjestu postoji gotovo sedam stotina godina.

Korisnicama i korisnicima ovoga doma unutar zidina pjesmom su uljepšali ovu toplu ljetnu večer odvlačeći njihovu pozornost od teških misli i donoseći im radost pjesme, izvijestili su iz Dubrovačke biskupije.

Klapa je uz nekoliko duhovnih skladbi klapa izvela i nekoliko popularnih, a neki korisnici su sjedeći u svojim stolicama i sami zapjevali.

Ravnateljica Doma Mirjana Vujnović zahvalila je na kraju klapi na dolasku i pjevanju čime su razveselili korisnike u ovim okolnostima u kojima sada žive, ne samo oni ovdje nego i starije osobe u drugim dijelovima svijeta. “Željeli smo vam donijeti malo ljubavi”, rekla je jedna članica klape na što su korisnici pljeskom zahvalili.

“Zagrlimo pjesmom starije”, naziv je inicijative Vijeća za život i obitelj Hrvatske biskupijske konferencije čiji predsjednik je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Ovom inicijativom želi se starijim osobama u domovima pružiti osjećaj blizine i ljubavi cijele zajednice jer su zbog epidemioloških mjera prilično usamljene i izolirane od vanjskog svijeta.

Inicijativa je usmjerena prema klapama kao izvođačima koji pjesmom ohrabruju starije. Želja Vijeća HBK jest da se ova inicijativa proširi na području cijele Hrvatske te da se klapskom pjesmom, čije pjevanje je upisano na UNESCO-ov reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, zapjeva pod prozorima ostalih domova.

bkk

Foto: Dubrovačka biskupija