/‘LIJEPA GESTA’ Sinj pomaže svojim umirovljenicima i nezaposlenima; ‘Alkarica’ će se isplaćivati prvi puta u povijesti ovoga grada

‘LIJEPA GESTA’ Sinj pomaže svojim umirovljenicima i nezaposlenima; ‘Alkarica’ će se isplaćivati prvi puta u povijesti ovoga grada

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj odlučio je svojim građanima isplatiti „Alkaricu“ kao pomoć nezaposlenim i umirovljenicima s područja Grada Sinja kako bi sa svojim obiteljima mogli ugodnije provesti blagdanske dane u Sinju.

Nakon što je ove godine uveo isplatu „Uskrsnica“ gradonačelnik alkarskog grada Miro Bulj, prvi je gradonačelnik koji je uveo i isplatu pomoći svojim sugrađanima uoči alkarskih dana i blagdana Velike Gospe u Sinju, a javno je rekao kako razmišlja o uvođenju još nekih socijalnih mjera ako se nastavi trend poskupljenja.

Odlukom gradonačelnika Grada Sinja u ponedjeljak 1. kolovoza 2022. godine počet će podjela novčane pomoći Alkarice nezaposlenim osobama i umirovljenicima s područja Grada Sinja.

Pravo na Alkaricu u iznosu od 200 kuna imaju sve nezaposlene osobe upisane u evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostava Sinj kao i umirovljenici čija mjesečna primanja ne prelaze 2.500 kuna.

Podjela nezaposlenima vršit će se u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, na adresi Dragašev prolaz 24, ulaz iz dvorišta sa zapadne strane zgrade gradske uprave, od 1. kolovoza do zaključno 9. kolovoza 2022. godine, svakog radnog dana od 9 do 15 sati.

Umirovljenici će svoju Alkaricu od 200 kuna moći predignuti u Gradskom društvu Crvenog križa Sinj, na adresi Miljenka Buljana 37 svakodnevno od 9 do 15 sati, zaključno s 9. kolovoza 2022. godine, stoji na internetskim stranicama grada Sinja.

mšm

Foto: Grad Sinj