/‘LIJEPI PROJEKT’ Kako bi spriječili samoću starijih pokrenuli online druženje umirovljenika

‘LIJEPI PROJEKT’ Kako bi spriječili samoću starijih pokrenuli online druženje umirovljenika

Pandemija korona virusa zatvorila nas je u naše kuće, stanove i sobe, smanjeno se družimo i komuniciramo, povlačimo se u sebe, te previše razmišljamo o stvarima koje nas zabrinjavaju. Kako bismo se ipak, barem na kratko, vratili pozitivnim mislima pokrenut je projekt online druženja umirovljenika na kojima će se razgovarati o raznim temama, igrati se, plesati i pjevati.

Druženja će voditi glavna urednica portala Treća dob, sociologinja Sandra Vukušić i to preko Zooma. Riječ je o aplikaciji koju možete instalirati na svojim stolnim ili prijenosnim računalima, ali i mobitelima.

“Instalacija i stvaranje korisničkog računa traju svega nekoliko minuta, a nakon toga video pozivu će na našim druženjima prisustvovati po desetak ljudi. Bit će to neobvezujuće druženje, što drugim riječima znači da ga slobodno, kako god ste mu se priključili, možete i napustiti”, rekla je Vukušić.

Teme će biti razne – savjeti u organizaciji doma, zdravstveni savjeti, uređivanje vrta, kuhanje… Osim s voditeljicom druženja, moći će se razgovarati i međusobno, piše portal Treća dob.

S portala pozivaju sve zainteresirane da im se jave. Da bi im olakšali pristup šalju link kojega trebate kliknuti ne bili odmah sudjelovali u druženju.

“Želimo se zabaviti i spojiti umirovljenike iz svih gradova u Hrvatskoj. Jedina želja nam je da se svi osjećaju dobro i da znaju da nisu sami”, poručuju.

Potrebno je javiti se na email: urednistvo@trecadob.com ili na njihov Facebook inbox.

mšm/treća dob

Foto: