/‘OD SRCA DO SRCA’ Umirovljena pravnica pomaže beskućnicima i svima u potrebi; u lijepoj priči rodila su se i prijateljstva

‘OD SRCA DO SRCA’ Umirovljena pravnica pomaže beskućnicima i svima u potrebi; u lijepoj priči rodila su se i prijateljstva

Vesna Ribarić je osnovala udrugu ‘Od srca do srca’ te okupila volontere koji u hrani, odjeći, drugim potrepštinama i novcu pomažu beskućnicima i socijalno ugroženim osobama. Za to je dobila nagradu ‘Ponos Hrvatske 2021.’, iako svojim radom dokazuje da joj je najveća nagrada pomoći nekome da živi dostojanstvenije.

Pravnica Vesna Ribarić, niti nakon odlaska u mirovinu ne miruje. Dapače, kako je pomagala tijekom svog života pravnim putem, tako sada to čini izravno pomažući potrebitima, beskućnicima i socijalno ugroženima.

“Treba vam trenutak da se nađete na cesti. Treba gledati oko sebe, otvoriti oči i srce, i ne gledati samo sebe, jer ti ćeš se nekako snaći, ja ću se snaći, ali ona ženica koja je već stara i ostala sama, ona se neće snaći”, rekla je za Dnevnik.hr.

Upravo zbog toga je osnovala Facebook grupu “Od srca do srca” koja je prerasla u udrugu i okupila volontere koji svakodnevno prikupljaju i dijele različite potrepštine, hranu, odjeću, obuću… Donatori su im uglavnom prijatelji i poznanici, ali često i sami volonteri zavuku ruku u džep kako bi pomogli.

Ljudi u potrebi je mogu nazvati svaki dan. Ona neće nikoga odbiti. Iz toga su se razvila i brojna prijateljstva. Zajedno odlaze na koncerte i predstave, a utorkom i petkom dijele prikupljene potrepštine. U tome im često pomažu i sami korisnici.

Ribarić surađuje s pučkim kuhinjama, a beskućnicima uspijeva osigurati i mjesta za prespavati, pa čak i frizere.

mšm/dnevnik.hr

Foto: Facebook/Od srca do srca