/‘POUČAN I ZABAVAN’ Uskoro kreće novi serijal omiljenog voditelja Roberta Knjaza o mirovinskim štednjama

‘POUČAN I ZABAVAN’ Uskoro kreće novi serijal omiljenog voditelja Roberta Knjaza o mirovinskim štednjama

Mnogima omiljeni televizijski voditelj Robert Knjaz vodit će od rujna serijal od pet epizoda u sklopu YouTube kanala AZ mirovinski fondovi, a cilj je educirati umirovljenike o mirovinama, štednji te općenito poboljšati financijsku pismenost građana.

Ovaj projekt je nastao suradnjom AZ mirovinskih fondova i Roberta Knjaza, u izradi je šest mjeseci te je zamišljen kao edukativno-zabavni program imena „Mala škola za veće mirovine“.

Pričat će se o štednjama, zašto je važno štedjeti, ali i o pitanjima mirovinskih fondova te kako ih koristiti. U videima će se pojavljivati ljudi raznih dobnih skupina, od mladih i zaposlenih pa do onih koji su već neko vrijeme u mirovini sretni svojim životnim uvjetima. Pronaći će se i odgovori na mnoga goruća pitanja. Osim njih, riječ će imati i financijski stručnjaci koji će na jednostavan način objasniti sve nepoznanice, piše Poslovni.hr.

Financijska pismenost u Hrvatskoj i dalje je goruća tema, a prema istraživanju Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoji (OECD) iz 2019. vidljiv je rast u odnosu na 2015. godinu. Istraživanje provedeno 2015. godine organizirala je Hrvatska narodna banka i Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga u suradnji s Ministarstvom financija, dok je drugo istraživanje krajem 2019. proveo OECD.

Prosječna ocjena financijske pismenosti naših građana je nešto iznad 12 od mogućih 21 bodova. Točnije 12,3 bodova, što je u odnosu na 2015., kada je to bili 11,7 bodova blagi rast.

Filmovi će biti dostupni na YouTube kanalu AZ mirovinskih fondova i njihovoj mrežnoj stranici, a početkom rujna startaju i s jednomjesečnom kampanjom na digitalnim medijima, a sve kako bi s ovim filmovima došli do što šireg kruga naših građana. Cilj je, naravno, proširiti znanje i građane učiniti još educiranijima o ovim temama.

mšm/poslovni.hr

Foto: Screenshot/YouTube