/Preminula 85-godišnjakinja kao osma žrtva korona virusa u Hrvatskoj

Preminula 85-godišnjakinja kao osma žrtva korona virusa u Hrvatskoj

Hrvatska ima 68 novih bolesnika zaraženih korona virusom u odnosu na jučer te ih je sada 1.079, pri čemu je napravljeno 9.250 testova, od čega u protekla 24 sata 898 njih. Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na današnjoj konferenciji Stožera za civilnu zaštitu da je u KB Dubrava preminula osma žrtva, 85-godišnja žena s nizom kroničnih bolesti i patoloških stanja.

“Preminula je u KB Dubrava osma osoba, žena koja je 1935. godište. Na respiratorima je 39 bolesnika, četvero više nego jučer, imamo 92 oporavljena, što je također četvero više. Jedini način za daljnje sprječavanje zaraze je pridržavanje svih propisanih mjera, jedino tako možemo zajednički uspjeti”, rekao je danas ministar zdravstva Vili Beroš.

Ministar Davor Božinović kazao je kako je u protekla 24 sata bilo 86 dojava o kršenju samoizolacije, pri čemu je u 29 slučajeva ono i utvrđeno, što je sada ukupno 3.746 dojava, od čega 1.053 utvrđenih kršenja propisane samoizolacije. Povećao se i broj oboljelih policijskih službenika na 13, pri čemu ih je 156 u samoizolaciji, prenosi Mirovina.hr.

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, rekao je kako ne možemo govoriti o nekom velikom žarištu s lokalnom transmisijom. U jednom danu bilo je 29 oboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji što je stavljeno pod kontrolu, a problem se pojavio u Krapinsko-zagorskoj županiji sa 56 zaraženih.

mšm

Foto: Pixabay, ilustracija