/TUŽNA VIJEST U 62. godini preminula popularna pjevačica grupe Roxette

TUŽNA VIJEST U 62. godini preminula popularna pjevačica grupe Roxette

Pjevačica slavne švedske grupe Roxette, 61-godišnja Marie Fredriksson preminula je nakon duge i teške bolesti koja joj je dijagnosticirana 2002. godine.

Vijest su prenijele švedske novine The Express, koje pišu da zbog Marieina odlaska najviše tuguju suprug Mikael Bolyos i njihovo dvoje djece, 26-godišnja kći Inez Josefin i 23-godišnji sin Oscar.

“S velikom tugom javljamo da jedne od naših najvećih i navoljenijih umjetnica više nema. Marie Fredriksson preminula je ujutro 9. prosinca od posljedica bolesti koju je pratila”, stoji u priopćenju koje je izdala njezina obitelj.

Marie je 1986. godine bila jedna od osnivačica grupe Roxette zajedno s Perom Gessleom, a njihovi najveći hitovi poput “It Must Have Been Love”, “Joyride”, “Listen To Your Heart” i “The Look” žive još i danas, piše Dnevnik.hr.

Tumor mozga joj je dijagnosticirana 2002. godine nakon što se jednog dana onesvijestila u vlastitom domu. Liječnici su ju upozorili da ima tek 20 % šanse da preživi, ali uspjela se oporaviti nakon duga i zahtjevna procesa liječenja.

Bend je, nažalost, morao uzeti podužu pauzu godina jer se Marie morala suočiti s novim zdravstvenim problemima koji su joj se javili kad posljedica štetnog zračenja kojem je bila podvrgnuta.

2011. godine grupa se ponovno okupila i odradila turneju, a nastupili su i na švedskom kraljevskom vjenčanju princeze Victorije 2010. godine, kao i princeze Madeleine 2013. godine. Od glazbe se naposljetku morala oprostiti 2016. godine kada su liječnici rekli da više nikada neće moći odraditi turneju, kao ni snimiti novi album.

mšm/dnevik.hr

Foto: Facebook (Marie Fredriksson)