/Prosvjed dvojice očeva ispred Klaićeve bolnice

Prosvjed dvojice očeva ispred Klaićeve bolnice

Ivan Pokupec i Roberto Mateš započeli su prosvjednu akciju kampiranja ispred Klinike za dječje bolesti Zagreb. Razlog – odluka da roditelji bolesnu djecu mogu posjetiti na samo 15 minuta u bolnicama zbog aktualne epidemije korona virusa.

Ivan Pokupec, revoltiran epidemiološkom mjerom prema kojoj roditelji hospitaliziranu djecu mogu posjećivati samo 15 minuta na dan, podigao je šator na travnjaku pred Klinikom za dječje bolesti u zagrebačkoj Klaićevoj ulici. Njega, kao i sve roditelje koji trenutno proživljavaju najteže dane zbog odvojenosti od svojih mališana, došao je podržati i Roberto Mateš.

Javnost ga je upoznala proteklog tjedna nakon što je i on podigao šator ispred pakračke bolnice u kojoj je bio njegov sin Šimun (7). Roberto ga je također smio posjećivati po 15 minuta na dan i zbog toga je bio ogorčen. Kupio je dva voki tokija i spavao danima u šatoru kako bi ga sin mogao zvati kad god poželi. Roberto je već ranije najavio da će od sada doći podržati svakog roditelja koji se poput njega odluči na kampiranje pred bolnicom jer odluku o posjećivanju djece na 15 minuta smatra nehumanom, pišu 24sata.

Kako je Pokupec napisao na svom Facebook profilu, od ministra zdravstva Vilija Beroša zahtjevaju propisivanje uvjeta po kojima će najužoj obitelji biti omogućeno uobičajeno vrijeme posjeta ili stalni boravak ukoliko je pacijent na trajnom liječenju te da ti uvjeti vrijede jednako u svim hrvatskim bolnicama.

[ GOSPODINE BEROŠ, ZAR HRVATSKA DJECA NISU VRIJEDNA JEDNOG VAŠEG DOPISA? ]TRAŽIMO:1. propisivanje uvjeta po kojima će najužoj obitelji biti omogućeno uobičajeno vrijeme posjeta ili stalni boravak ukoliko je pacijent na trajnom liječenju;2. da ti uvjeti vrijede jednako u svim hrvatskim bolnicama.

Objavljuje Ivan Pokupec u Ponedjeljak, 10. kolovoza 2020.

Iz Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj pripćili su u ponedjeljak da je prosvjed roditelja oko mogućnosti posjeta djeci, samo simbolički vezan uz tu ustanovu, jer je ona “organiziranim pristupom uspjela epidemiološku situaciju održati na visokoj razini”, piše direktno.hr.

bkk

Foto: Facebook/generacija.hr