/‘ČESTITAMO’ Nikola je gluhoslijepa osoba koja pomiče granice: Pobjedom na Državnom natjecanju postao je najbrži čitač brajice u Hrvatskoj!

‘ČESTITAMO’ Nikola je gluhoslijepa osoba koja pomiče granice: Pobjedom na Državnom natjecanju postao je najbrži čitač brajice u Hrvatskoj!

Nikola Rundek osvojio je prvo mjesto na Državnom natjecanju u brzom i izražajnom čitanju Brailleovog pisma koje se održalo 4. lipnja u organizaciji Hrvatske knjižnice za slijepe. Nikola je tako postao najbrži čitač brajice u Hrvatskoj. Lijepom viješću se pohvalio Savez Dodir čiji je Nikola član, a na njega je ponosna i supruga Petra Rundek koja je također gluhoslijepa osoba.

“Naš Nikola Rundek ovog je vikenda rasturio na Državnom natjecanju u brzom i izražajnom čitanju Braillevog pisma koje se, u organizaciji Hrvatske knjižnice za slijepe, održalo u subotu, 4. lipnja.

Nikola je odnio pobjedu u svim kategorijama i tako zasluženo osvojio mjesto čak TROSTRUKOG PRVAKA i to za brzinu i točnost, izražajnost i brajev redak.

Naš veliki pobjednik gluhoslijepa je osoba, član Saveza Dodir i voditelj Dodirove Reteh sekcije za rehabilitaciju i tehnologiju za gluhoslijepe osobe.

Čestitke i ovim putem, bravo Nikola, jako smo ponosni!!!”, napisali su iz Dodira na Facebook stranici.

Na Nikolu je ponosna i njegova supruga Petra, također gluhoslijepa osoba. Na stranici PIN – pristupačnost je IN koju zajedno uređuju pohvalila je Nikolin uspjeh.

“Woohoo!

Nikola je danas osvojio 1. mjesto na Državnom natjecanju u brzom i izražajnom čitanju Brailleovog pisma čiji je organizator Hrvatska knjižnica za slijepe!

Ovime više nije među najbržima već je najbrži čitač brajice u Hrvatskoj!

Drago nam je da se ovim natjecanjem podržava i potiče čitanje Brailleovog pisma čija se važnost nažalost gubi u današnje doba tehnologije i zvučnih sadržaja za slijepe”, stoji na stranici.

Podsjetimo, o hrabrom bračnom paru Nikoli i Petri već smo pisali na Generaciji. Oboje su gluhoslijepe osobe s različitom kombinacijom oštećenja vida i sluha: Nikola je potpuno slijep i nagluh, a Petra visokoslabovidna i nagluha. Ovaj mladi par izazvao je priličnu pažnju na društvenim mrežama kada je Nikola za suprugu u svibnju pokrenuo humanitarnu akciju ‘Petrino liječenje u Londonu’. 

O Nikoli smo pisali i kada je prošle godine ostvario svoj san – pokrenuo podcast o svemu kroz što prolazi. Tim povodom je za naš portal rekao kako su mu supruga i sestre najvjernije pratiteljice.

mšm

Foto: Facebook/Dodir