/Autokino u Rijeci: Uživanje u filmskim klasicima na parkiralištu, i to besplatno

Autokino u Rijeci: Uživanje u filmskim klasicima na parkiralištu, i to besplatno

Na riječkom parkiralištu Beretich tijekom svibnja održava se novo izdanje Autokina u organizaciji Art-kina i udruge Filmaktiv. Ulaz na projekcije je besplatan, uz obaveznu prethodnu rezervaciju.

Povoljna slika trenutne epidemiološke situacije, ali i neupitna zaštita svih sudionika, osigurale su zeleno svjetlo nadležnog Stožera civilne zaštite u realizaciji programa Autokino gdje riječka publika, iz sigurnosti svojih automobila, nakon gotovo dva mjeseca pauze, može ponovno uživati u čarima velikog filmskog platna.

Svibanjsko Autokino u znaku je filmskih klasika, a program na Beretichu u subotu, 9. svibnja u 21 sat otvara humoristična drama Dangube (I Vitelloni, 1953), velikana talijanske kinematografije Federica Fellinija čiju stogodišnjicu rođenja Art-kino obilježava cjelogodišnjim filmskim programom.

Rezervacije za prvo Autokino uz projekciju filma Dangube zaprimaju se od srijede, 6. svibnja u 12 sati. 

Naredne dvije subote u svibnju, 16. i 23. svibnja, Riječani i Riječanke iz svojih automobila moći će pogledati i remek-djelo francuskog novog vala Jean-Luca Godarda Do posljednjeg daha (À bout de souffle, 1960.) i legendarni vestern Sama Peckinpaha Divlja horda (The Wild Bunch, 1969.).

Kako bi se, sukladno preporukama nadležnih institucija, osigurale dodatne mjere sigurnosti u održavanju Autokina, projekcijama mogu prisustvovati isključivo posjetitelji u vozilima (najviše dvije osobe u vozilu, osim ako nije riječ o obitelji s djecom), a ostanak u vozilu obvezan je tijekom održavanja programa, uz dozvoljeno spuštanje prednjeg lijevog prozora. Kao i dosadašnjih godina, zvučni zapis bit će dostupan putem dodijeljene radijske frekvencije.

Budući da je riječ o prvom javnom programu na području grada Rijeke nakon početka krize uzrokovane korona virusom, čiji je cilj buđenje osjećaja pripadnosti i zajedništva uz vrijedne filmove, program je za sve posjetitelje slobodan, uz obaveznu prethodnu rezervaciju.

Zbog ograničenog broja mjesta, obavezna rezervacija može se napraviti putem e-maila ulaznice@art-kino.org ili pozivom na broj 051/323-261 radnim danom od 10 do 14 sati, a vrijedi tek uz primitak potvrde djelatnika Art-kina.

Parkiralište Beretich otvara se u 20 sati, a gledateljima se preporučuje dolazak 40 minuta prije početka programa zbog izbjegavanja potencijalnih gužvi i osiguranja mjesta s boljom vidljivošću. Detalje u vezi projekcija pronađite na službenoj stranici Art-kina

mšm/havc

Foto: havc