/Glazbeno-poetska večer u Lisinskom: Zrinka Posavec i gošće pripremaju program povodom Dana žena

Glazbeno-poetska večer u Lisinskom: Zrinka Posavec i gošće pripremaju program povodom Dana žena

Iako osnaživanje žena ne traje samo jedan dan u mjesecu, u ožujku se posebno naglašava ženska snaga i borbenost. Glazbenica, pjevačica i pjesnikinja Zrinka Posavec povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, u Lisinskom će održati glazbeno-poetsku večer kojom će na poseban način obilježiti ovaj velik i važan dan.

Osim etno pjesama koje su obilježile njezin rad, Zrinka Posavec izvest će i nove pjesme skladane upravo za ovu priliku. U koncertnom će djelu uz nju nastupiti stalni glazbenici Kristina Bjelopavlović Cesar, Borna Šercar, Hrvoje Kralj, Mario Igrec i Ambrozije Puškarić, a kao glazbene gošće pridružit će se klapa Cesarice i violončelistica Ela Radman Mršić.

„Dan žena obilježavam svake godine”, kaže Posavec. „Svim svojim prijateljicama čestitam taj dan, a volim primati i čestitke od prijatelja i suradnika. To je prilika da se sjetimo svih onih jakih žena koje su kroz povijest bile jake silnice za ostvarivanje prava žena u svim područjima djelovanja.”

Foto: Samir Cerić Kovačević

Nagrađena zbirka pjesama

Za svoju posljednju zbirku pjesama „Maria Callas se baca u more” dobila je Nagradu „Dragutin Tadijanović” Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a kako sve više isprepliće glazbu i poeziju, Posavec je za ovu priliku združila inspirativne žene koje svojim djelovanjem također pokreću svoju okolinu.

Tako će u poetskom djelu nastupiti glumice Lana Barić, ujedno i redateljica glazbeno-poetske večeri, Jelena Perčin, Sanja Milardović i Sandra Lončarić te pjesnikinje Sanja Baković i Monika Herceg koje će predstaviti neke od najboljih ostvarenja recentne poetske scene ženskih glasova.

Izložba ilustracija ‘Voli me/NE voli me’ započela je svoje putovanje Hrvatskom!

Program podržavaju Grad Zagreb i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog. Ulaznice se mogu kupiti online preko sustava ulaznice.hr i na blagajni dvorane po cijeni od 13,00 eura.

mšm

Foto: Samir Cerić Kovačević