/‘ODJECI VREMENA’ Ansambl LADO dolazi u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog

‘ODJECI VREMENA’ Ansambl LADO dolazi u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog

Serija svečanih godišnjih plesnih koncerata Ansambla LADO nosi naziv “Odjeci vremena”, a premijernu izvedbu imat će 12. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Na radost svih ljubitelja vrhunske tradicijske umjetnosti – dodan je novi datum izvedbe u Zagrebu. Radi se o izvedbi u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u utorak, 29. studenog 2022. u 19.30 sati.

Koncert “Odjeci vremena”, koji će se održati 12. studenog 2022. u HNK u Zagrebu u 20 sati je rasprodan. Drugi koncert održat će se 13. studenog na istoj lokaciji u 19.30 sati, ali za tu izvedbu ulaznice nisu u slobodnoj prodaji. Nakon Zagreba, očekuju nas koncerti u HNK u Varaždinu, 14. studenog te u Petrinji, 16. studenog.

Specifičnost ovog koncerta jest njegov nešto, za Ladove pojmove, umjetnički drukčiji i inovativniji koncept. Želeći prikazati LADO u drugačijem, novom svijetlu, u realizaciji ovog programa pridružili su se Bobo Jelčić, hrvatski renomirani redatelj koji LADO na scenu donosi u formi kazališne predstave i Govin Ruben, australsko-malezijski producent, koji na “Odjecima vremena” potpisuje oblikovanje rasvjete.

Tema ovogodišnjeg svečanog koncerta su zaštićena nematerijalna kulturna dobra, po kojima je Hrvatska svjetski fenomen, što dodatno obvezuje Ansambl LADO u njegovoj misiji očuvanja i prezentiranja baštinjenih glazbeno-plesnih fenomena.

Ulaznice za koncert u KD Vatroslava Lisinskog dostupne su putem službene stranice dvorane i preko sustava Ulaznice.hr.

Za koncert u varaždinskom HNK, ulaznice su dostupne preko službene stranice kazališta, dok su za koncert u Petrinji ulaznice besplatne, ali ih je potrebno prethodno preuzeti na lokaciji POU Hrvatski dom Petrinja.

mšm

Foto: LADO