/Provjerite što vas sve čeka na jesenskom ‘Projekt Ilica: Q’ART-u’

Provjerite što vas sve čeka na jesenskom ‘Projekt Ilica: Q’ART-u’

Ove jeseni od 13. do 19. rujna “Projekt Ilica: Q’ART” donosi sve boje Ilice u srce grada i budi autentičnu šarolikost glavne zagrebačke ulice Ilice i Britanskog trga. “Projekt Ilica: Q’ART” ove godine odvija se u okviru dugo iščekivane umjetničke sinteze Artupunkture, koju je inicirala i koju orkestrira Turistička zajednica grada Zagreba.

Umjetnost će se ponovno probuditi u zajednici, a Ilicu će preplaviti more kreativaca koji će u obliku pop up izložbi predstavljati svoje rukotvorine, radove i proizvode pa će i ovog puta 19. rujna zagrebačkom žilom kucavicom promet biti zatvoren. Ilička publika cijeli tjedan imat će mogućnost podržati lokalne obrtnike i samu umjetnost u zajednici, tijekom čega će uživati u jedinstvenom ugođaju kojeg će im pružiti mnogi glazbenici.

Otvorenje “Projekta Ilica: Q’ART” održat će se u ponedjeljak od 17 sati na dalje na Britanskom trgu uz fantastičnu glazbenu atmosferu koju će stvoriti Radio 808 i Mangroove. Program “Projekta Ilica: Q’ART” kroz tjedan odvijat će se na Britanskom trgu, a svaki dan između 17 i 22 sata donosi novu vrstu izlagača.

“STYLE ME” ponedjeljak posvećen je modi i modnim dodatcima, dok će utorak preplaviti glazbeni ugođaj Mary May, umjetnost, knjige i sve za uređenje doma pod nazivom “ART4HOME”. “FUN4ALL“ srijeda će uz glazbu Doležal/Šestak/Levačić/Šantek Quarteta uveseliti sve one s klincima i ljubimcima, ali i one koji bi uz stručno vodstvo ekipe s Radija 808 htjeli postati radijski voditelj ili glazbeni urednik na jedan dan.

“GOODY FOODY“ četvrtak donosi zdravu hranu, proizvode OPG-ova, bend Kozmodrum te će posjetitelji moći saznati više i o Plavom cekeru, a u petak na “PLANT MARKETU“ možete osim razmjene biljaka, savjeta, iskustava te glazbenog ugođaja Uzu banda donijeti i svoju biljku na liječenje.

Nakon raznolike subote uz glazbu Sonic Diptycha, u nedjelju kao i uvijek održava se festival zajednice na samoj Ilici. Opet ćete moći popiti kavu na tračnicama, pronaći sve što ste propustili tijekom tjedna te uživati u fantastičnom glazbenom doživljaju kojeg će vam pružiti Lela Kaplowitz trio, Melita Lovričević trio, Bruna Matić Quartet, Oridano Gypsy Jazz trio, Ivana Galić i SoulBeat i Azil trio.

Nedjelja je kao i uvijek rezervirana za dječji program u organizaciji Eko Limač festa, a ULUPUH će nas ponovno počastiti potpuno neočekivanom modnom revijom. Ove godine pripremili smo i neke nove sadržaje pa će se tako od 13. do 19. rujna na adresi Ilica 90 (bivša Galerija Greta) održavati izložba fotografija Pere Kvesića pod nazivom “Pokojnici“, a u dvorištima Ilice 65 (Regular Bar), Ilice 67 (Ambar) i Ilice 73 (Ro-do Bar) će se održavati mnoge izložbe i predstavljanja dizajnera, umjetnika i ilustratora začinjeni glazbenim nastupima.

Program pod nazivom “Čudnovati Vuglec” na adresi Ilica 73 donosi izložbu “Pero Zloba i Tinu Ninu“ kolektiva Jutarnja Šetnja, Alternativnu galeriju 5538, a izlagači su Tužni Marin i Erol Sjajni.

Kao integralni dio “Projekta Ilica: Q’ART” od 9. do 30. rujna 2021. odvijat će se izložba-akcija Galerije Ilica “Društveni procesi” smještena od Trga bana Josipa Jelačića do Britanskog trga. Kurator izložbe je umjetnik Aleksandar Battista Ilić, a ulogu produkcijskog partnera ima Hrvatsko društvo likovnih umjetnika.

Organizatori “Projekta Ilica: Q’ART” su Ivana Nikolić Popović i Aleksandar Battista Ilić ispred Umjetničke organizacije IMAGINE platforma, produkcijski partner je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika.

bkk

Foto: Facebook