/‘VIDEO’ Lisinski ugošćuje mlade zvijezde sisačke glazbene škole stradale u potresu

‘VIDEO’ Lisinski ugošćuje mlade zvijezde sisačke glazbene škole stradale u potresu

Kvartet Rucner u sklopu svog Ciklusa komorne glazbe “Četiri godišnja doba – Proljeće” u maloj dvorani Lisinski, ovog utorka, ugostit će učenike Glazbene škole Fran Lhotka iz Siska.

Sjajni mladi glazbenici Sara Kolar (violončelo), Josip Ivšić (saksofon) i Ana Maria Topalović (klarinet) učenici su potresom teško stradale glazbene škole iz Siska, a  Kvartetu Rucner pridružit će se u izvedbi sjajnog koncertnog programa s djelima Haydna, Magdića, Matza, Schumanna i drugih velikana klasične glazbe.

Tako će se na programu će se uz “Ptičji kvartet” Josepha Haydna biti i Uskrsne varijacije Josipa Magdića, nedavno preminulog hrvatskog skladatelja, koji je ovo djelo svojevremeno posvetio Kvartetu Rucner.

“S predstojećim koncertom, naš ciklus koncerata komorne glazbe ‘Četiri godišnja doba’ ulazi u svoju 19 sezonu. Ovoga puta, posebnu pažnju želimo posvetiti našim gostima iz Glazbene škole Frana Lhotke. Naime, teškim oštećenjima nastalim u nedavnom potresu u Sisku, Petrinji, Glini i okolnim mjestima, više od 300 mladih glazbenika ostalo je bez svoje glazbene škole”, naglašava violončelistica Snježana Rucner te dodaje da će u sklopu koncerta publici biti prikazan i glazbeni video spot koji je u veljači sniman u suradnji violončelistice Ane Rucner i učenika Glazbene škole Frana Lhotke, na lokaciji škole u Sisku.

Spot je dio kampanje “Zajedno za Glazbenu” koju su pokrenuli profesori Glazbene škole Frana Lhotke sa svrhom prikupljanja sredstava za izgradnju nove zgrade glazbene škole u Sisku te područne škole u Petrinji.

Koncert “Četiri godišnja doba – Proljeće” koji će se održati u maloj koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”, započinje u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 60 kuna mogu se nabaviti na blagajni Lisinski ili u sustavu www.ulaznice.hr.

bkk

Foto: KD Vatroslav Lisinski