/‘PRERANI ODLAZAK’ Redatelj Igor Vuk Torbica u 33. godini preminuo u Rovinju

‘PRERANI ODLAZAK’ Redatelj Igor Vuk Torbica u 33. godini preminuo u Rovinju

Jedan od najboljih redatelja mlađe generacije Igor Vuk Torbica (33) tragično je okončao život u Rovinju, izvještava portal Nova.rs.

“Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, kazališni redatelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živio i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim kazalištima diljem regije. U gradu koji je volio i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju”, navodi se u priopćenju obitelji i prijatelja redatelja koje prenosi RTS.

’Slučaj Hinkemann’, ‘Carstvo mraka’, ‘Mizantrop’, ‘Tartuffe’, ‘Tit Andronik’, ‘Bakhe’, ‘Krvave svadbe’, neki su od naslova po kojima ćemo ga pamtiti. A pamtit ćemo ga i po nečem mnogo većem. Po snazi i strasti da usadi ljubav prema kazalištu i životu, u srca svih nas koji smo ga upoznali, dodaje se u priopćenju.

Vrijeme i mjesto sahrane bit će naknadno objavljeni.

Igor Vuk Torbica rođen je u Drvaru 1987. godine. Diplomirao je kazališnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu 2013. godine u klasi profesorice Alise Stojanović. Radio je u kazalištima diljem regije.

Dobitnik je nagrade “Hugo Klajn” za najboljeg studenta kazališne režije u generaciji.

mšm/nova.rs

Foto: Pixabay, ilustracija