/‘Garfield’ će zasigurno zabaviti djecu i odrasle, ali i podsjetiti ih na jednu važnu stvar

‘Garfield’ će zasigurno zabaviti djecu i odrasle, ali i podsjetiti ih na jednu važnu stvar

U kinima igra animirani film o jednom posebnom mačku. Poznatom po njegovoj ljubavi prema lazanjama, spavanju i ljenčarenju. Ako niste još pogodili, radi se o Garfieldu. Ovaj uradak prati Garfielda od njegovog prvog susreta s Jonom do neočekivanog ponovnog susreta s njegovim davno izgubljenim ocem, Vicom, koji stavlja Garfieldove vještine preživljavanja (ili nedostatak istih) na test.

Ono što još dominira filmom jest otvoreni plasman proizvoda, pa se može činiti da je film reklama za Olive Garden, Sony, PopChips i još mnogo toga. Sve u svemu, film će zasigurno zabaviti djecu i odrasle svojim slapstickovima po kojima su Garfield i Odie svima dobro poznati. Osim toga, podsjetit će gledatelje na važnost ustrajnosti, timskog rada i opraštanja, kao i važnosti komunikacije između roditelja i djece.

Film je namijenjen djeci starijoj od 7 godina. Roditeljima može dobro doći kao odmor od hollywoodskih filmova te poslužiti za edukaciju djece o životu i običajima nama stranih kultura.

Primjeren je za djecu

U filmu možete očekivati puno nasilja iz crtića, uključujući padove i udaranja po licu, scenu u kojoj mačka proguta pticu, drugu u kojoj je ptica ubijena strujom te mnoge potjere i sukobe u kojima su glavni likovi zamalo ozlijeđeni ili ubijeni.

Nema zastrašujućih prizora. Film je primjeren za djecu. Nema seksualnih aluzija, a tempo je lagan.

‘Izvrnuto obrnuto 2’: Još jedan klasik koji djecu uči o emocijama, a bit će zabavan i roditeljima

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Iva Brčić

Foto: Najsretnija beba Hrvatska