/Kako se snaći u prvim mjesecima i godinama bebinog života? Školica za roditelje pomaže upravo u tome

Kako se snaći u prvim mjesecima i godinama bebinog života? Školica za roditelje pomaže upravo u tome

U prvim godinama odvija se intenzivan razvoj u svim područjima života djeteta: emocionalnom, kognitivnom, senzomotoričkom, jezično-govornom i socijalnom. Temeljni poticaji za napredovanje i razvoj samostalnosti su sigurnost i povezanost s roditeljima.

Izgradnja odnosa odvija se kroz svakodnevne aktivnosti hranjenja, presvlačenja, kupanja, uspavljivanja, nošenja, maženja, međusobnog komuniciranja i igre. Osim uspostavljanja rutine, koja je maloj djeci važna, ove aktivnosti predstavljaju i izvor frustracije i zadovoljstva, učenja i zabave za dijete te nisu samo usputne radnje već važan poticaj i prilika za kvalitetno zajedničko vrijeme djeteta i roditelja.

Najsretnija Beba Hrvatska poziva sve zainteresirane na Happiest baby školicu za roditelje – ciklus online radionica koje odgovaraju na izazove roditeljstva i potrebe beba u prvim mjesecima i godinama života. 

Kako odgovoriti na djetetove potrebe

Kroz praktične probleme i nedoumice s kojima se roditelji susreću od prvih dana do trećeg djetetovog rođendana, radionice nude konkretne odgovore, korisne informacije i povezuju ih u cjelovitu razvojnu shemu. 

Upoznajući nas s promjenama u djetetovom ponašanju i doživljavanju svijeta, vode nas kroz mogućnosti kako odgovoriti na djetetove potrebe, razviti obiteljske rutine te postaviti temelj zdravim navikama u svakodnevnom životu.

Radionice će održati licencirana Happiest baby savjetnica Iva Brčić. Održat će se online uz dostupne snimke. Moguće je odabrati pojedinačne radionice ili cijeli ciklus uz popust 20 posto.

Saznajte više o radionicama i voditeljici klikom na odabranu temu: utorak 13.2.2024. u 11 sati – radionica Uzroci bebinog plača i kako ga smiriti za bebe do 3 mjeseca; srijeda 14.2.2024. u 11 sati – radionica Uspavljivanje i spavanje bez suza za bebe do 8 mj; četvrtak 15.2.2024. u 11 sati – radionica Na spavanje bez suza za bebe i djecu od 8 mj. do 3 god; petak 16.2.2024. u 11 sati – radionica Izbirljivost i borbe oko jela za djecu 1-3 god.

Budite jedan od milijuna roditelja kojima su pomogle tehnike dr. Harvey Karpa, pedijatra i autora bestselera “Najsretnija beba u kvartu”. 

Prijavnicu za roditelje pronađite ovdje. Radionice se održavaju online uz dostupne snimke.

‘Medino božićno čudo’ film je za cijelu obitelj koji nas uči o pravom bogatstvu i čaroliji blagdana

Biti roditelj zaslužuje podršku!

U Centru Klubko sadržaje biramo tako da odgovaraju na potrebe roditelja i educiraju ih o djetetovim razvojnim potrebama jer je najljepše rasti i razvijati se u uzajamnom zadovoljstvu.

Mnogo je savjeta koji nam se nude dok krećemo svojim putem, putem pokušaja i pogrešaka, upoznavanja i povezivanja. Nisu svi savjeti jednako dobri za sve bebe niti za sve roditelje, nisu sve bebe jednake niti su svi roditelji. Od mnoštva informacija, preporučamo ti da odabireš one koji se slažu s tvojim unutarnjim glasom i osjećajem. Kombinacija informiranosti, intuicije i razvijanja vlastitog roditeljskog stila najbolja je za tvoju bebu.

Kada informacije dobivene iz raznih priručnika, od stručnih osoba ili drugih roditelja uzimamo u skladu s našim potrebama i vrijednostima, stvaramo vlastiti jedinstven roditeljski stil, a samo takav je najbolji za nas i našu bebu.

mšm

Foto: Pixabay, ilustracija