/Žene, supruge, majke i poduzetnice okupile se na događaju godine: Poslale snažnu poruku svim ženama

Žene, supruge, majke i poduzetnice okupile se na događaju godine: Poslale snažnu poruku svim ženama

Do zadnjeg mjesta popunjena, velika dvorana Hrvatskog katoličkog sveučilišta okupila je ove subote više od 500 sudionika na konferenciji Poduzetništvo s povjerenjem. Već drugu godinu zaredom organizirala ju je istoimena udruga koja okuplja u inicijativi Catholic Cro Women brojne žene, supruge, majke, poduzetnice, kao i one koje prema poduzetništvu idu i sve one koje ga podržavaju.

Pomno osmišljeni program koji je uključio vrsne govornike i predavače, te voditelje radionica, oduševio je okupljene te kako kažu “duhovno ih osnažio, a poslovno potaknuo, inspirirao i motivirao”. Upravo je zato ovo događanje duhovno-poslovni događaj godine. 

Iza Catholic Cro Women stoji sedam žena poduzetnica, a da već spremaju nešto novo, otkrila je i predsjednica Udruge Andrea Oroš koja je najavila novu konferenciju, planiranu za ožujak 2025. koja će biti najveće okupljanje katoličkih poduzetnika u regiji, uz sajam katoličkih poduzetnika i svjetski poznate katoličke govornike iz svijeta biznisa.

Kako i ne bi na razvoj ove inicijative gledali poduzetno, kad kako Andrea Oroš naglašava, sama riječ poduzetništvo dolazi od riječi poduzeti. U svom govoru poslala je snažnu poruku, a ona je poziv svima da poduzmu korake koje vode do ostvarivanja potencijala i od Boga darovanih talenata, bez obzira na sve dvojbe, strahove te i da se otvore čudima koje Bog daje svakome od nas!

Foto: Petra Tičić

Ohrabriti i otvoriti nove horizonte

S govornice duhovnik inicijative fra Ivan Marija Lotar u svom nagovoru obratio svima onima u publici koji su svoje vrijeme i povjerenje odlučili svojim dolaskom dati ovoj konferenciji.

“Vjerujem kako će ova Konferencija, baš kao i prošla, mnoge od vas izbaciti iz tračnica ustajalosti, potaknuti na poboljšanje svoga poslovanja; na osvajanje kvalitativnih i efektivnih vrhova koje samo Gospodin može omogućiti. Vjerujem da će vas ohrabriti na nove poslovne pothvate, izuti iz cipela uhodanosti utemeljene na floskuli „uvijek je tako bilo“ – kao da bi to bilo opravdanje za postojeće ili se nametnulo kao jedino rješenje – te otvoriti nove horizonte djelovanja Božje Providnosti i sve to držeći za jednu ruku Gospodina, čiju Mudrost, a za drugu ruku njegovu i našu Majku Mariju, čiji zagovor, molimo.” 

Don Damir Stojić, vojni kapelan na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman, rekao je kako svaka žena predstavlja Nebo te kako svaka žena za uzor ima Mariju, savršenu ženu u kojoj je Bog sažeo istinsku bit žene, na koju se svaka može ugledati i u njoj prepoznati kakva želi biti. 

Glavni urednik i direktor izdavačke kuće Salesiana, don Mihovil Kurkut naglasak je stavio na važnost da svaki čovjek otkrije svoj cilj i svrhu, svoj poziv, jer onda – kako kaže – znamo prema čemu trebamo ići. Pozvao je sve žene da u tišini osluškuju glas Božji i razluče na što ih on poziva i kad spoznaju da hrabro mogu reći “Evo me”.

Foto: Petra Tičić

Poveznica Boga i čovjeka

Svoj doprinos programu dale su i poduzetnice Eva Vukina, Nada Rukavina i Mirjana Topčić. Poruku kako je važno otkriti i brusiti svoje talente, na svom primjeru života i rada ispričala je Eva Vukina, akademska slikarica kojoj je cilj da njezine slike budu poveznica Boga i čovjeka. Svjedočanstvo uspješne poduzetničke priče posvjedočila je i Nada Rukavina, majka desetero djece koja je ispričala kako spaja obiteljski i poduzetnički život, te kako s Bogom ništa nije teško te da ako Mu damo povjerenje, On će nas kroz sve provesti.

Svoje dugo iskustvo u poduzetništvu i temelje na kojima njihova obiteljska tvrtka radi već desetke godine, s okupljenima je podijelila Mirjana Topčić koja je naglasila važnost poštenja u poslu i rada u kojem se cijene djelatnici i njihov rad – jer to je, uz poduzetništvo temeljeno na kršćanskim vrijednostima, put za uspjeh.

Drugi dio programa ponudio je sudionicima na izbor sudjelovanje na jednoj od sedam raznolikih poslovnih radionica na kojima su mogli usvojiti nova znanja i vještine koja će im pomoći u poslovanju tako i u životu i radu općenito. Tako su radionicu Organizacija vremena vodili Manuela i Vladimir Grebenar, Postavljanje poslovne strategije – Monika Friščić i Ivona Zgrabljić, Brending i prodaja – Ante i Nikolina Mihaljević, Franjina ekonomija – Miriam Mary Brgles i Katarina Bukša, Biznis i Biblija – Lana Jukić i Krešimir Prevendar, Krizna komunikacija – Davor Trbušić, Financije s Bogom – Marko Matijašević

Žene, majke i poduzetnice s velikom vjerom u Boga: ’To je nešto što se živi, isto kao i kršćanstvo’

Cijeli program bio je obogaćen i vrhunskom glazbom s izvedbama Vanesse Mioč, Pave Ravenšćak i benda te Stjepana Lacha. Veliki interes i rasprodana sva mjesta dvorane pokazatelj su kako je upravo ovakav duhovno-poslovni sadržaj potreban i važan, kako za poduzetnice, tako i za hrvatsko društvo u cjelini.

mšm

Foto: Ivan Ojdanić