/‘BEZ STRUJE I GRIJANJA’ Potresne priče stanovnika Banovine, pred ministrom nisu mogli sakriti suze: ‘Šutiš u krevetu, ne znaš što će biti…’

‘BEZ STRUJE I GRIJANJA’ Potresne priče stanovnika Banovine, pred ministrom nisu mogli sakriti suze: ‘Šutiš u krevetu, ne znaš što će biti…’

Branko Bačić treći je ministar koji dolazi na Banovinu nakon razornog potresa od kojeg su prošle dvije godine. Građani su se naslušali svakakvih obećanja, posebice je teško u okolici Gline. Dva dana su stanovnici bili odsječeni i bez struje, a zbog toga neki nisu imali ni grijanje. 

Ministar je obišao kontejnersko naselje u Petrinji i obećao da će do kraja godine svi iz kontejnera biti smješteni. Bačić je posjetio i gopođu Katu koja je opisala susret za Dnevnik Nove TV.

“Ministar mi je rekao da neće biti baš lako. To je sve što je bilo s njegove strane, a ja sam rekla da nada umire zadnja. Mora se čovjek nečemu nadati, ako izgubite nadu, izgubili ste sve. Vjerujem njemu jer je to ozbiljan čovjek, ima iskustvo, kad god je u Saboru, što god govori, govori umjesno, imala sam puno razloga da mu vjerujem da će dati od sebe sve što može”, kaže gospođa Kata i dodaje kako se nada da će biti bolji od prethodnika.

“Ako se poklopite i padnete u šok čekanja i neizvjesnosti, i stvorite sebi famu da stvarno od toga nema ništa, onda odete u ludilo. Bolje se malo hrabriti”, smatra gospođa Kata.

U Glini je najteže

Stojan Boromisa iz Gline za Dnevnik je opisao kako su se snašli bez struje i grijanja.

“Smrz’o sam se, nismo imali grijanje. Umotali smo se u krpe, u svašta, tri, četiri deke, jorgana. Šutiš u krevetu, ne znaš što će biti. Hoćeš li se prehladiti. Nemam agregat. U kontejneru je teško i kad imaš grijanje”, kazao je Boromisa i dodao kako su ložili malu peć na drva kako bi se zagrijali, a i na sebi nose po tri, četiri sloja odjeće.

Boromisa je naglasio i kako u njegovom mjestu nema ni javne rasvjete pa se po noći po vani može kretati samo uz pomoć ručne lampe.

mšm/Nova TV

Foto: Screenhot/Nova TV