/‘LETIM U SVEMIR’ Đorđi Peruzović (83) pobijedio na Splitskom festivalu: ‘I dalje ću pjevati, ali dosta je bilo 60 godina i previše’

‘LETIM U SVEMIR’ Đorđi Peruzović (83) pobijedio na Splitskom festivalu: ‘I dalje ću pjevati, ali dosta je bilo 60 godina i previše’

U završnici 63. Splitskog festivala na Prokurativama nastupilo je ukupno 24 izvođača, a pobjedu je odnio 83-godišnji Đorđi Peruzović s pjesmom ‘Letim u svemir’. Nakon pobjede je otkrio da više neće sudjelovati na ovom festivalu, a poznato je i tko je autor stihova pjesme.

Đorđi Peruzović je među prvim velikim imenima koji su nastupali na Splitskom festivalu. Svoj je veliki uspjeh na ovom festivalu postigao 1960-ih i 1970-ih godina, a sada je i pobijedio. Publika ga pamti i po hitovima ‘Cvrčak cvrči Ane’ i ‘Di si bija kad je grmilo, ‘Časna riječ’, ‘Luna luda’ i ‘Mojoj jedinoj ljubavi’.

Đorđi se glazbom bavi dugi niz godina, a u 90-tima je bio izvan glazbenih zbivanja, ali se onda ponovno vratio 2005. godine. Sada je u 83. godini života pobijedio na Splitskom festivalu. Nakon pobjede je najavio da se povlači s festivala.

“Dobio sam tri nagrade, opraštam se od festivala. I dalje ću pjevati, ali dosta je bilo 60 godina i previše. Nastupao sam na svim festivalima bivše države i drugim međunarodnim natjecanjima, ali mi je Splitski festival uvijek bio alfa i omega. Počeo sam u prošlom stoljeću 1963. godine i završio u ovom. Bilo je dobro, puno uspjeha i neuspjeha”, rekao je Peruzović, a piše Večernji list.

Otkrio je i kako je njegovu pobjedničku pjesmu napisao novinar Ivo Šćepanović s poznatim, nedavno preminulim splitskim poduzetnikom Juroslavom Buljubašićem.

mšm/Večernji list

Foto: Screnshot/YouTube