/O ovome nismo vidjeli puno tekstova: Legendarna diva Arenu bacila u trans

O ovome nismo vidjeli puno tekstova: Legendarna diva Arenu bacila u trans

U subotu, 13. siječnja, se održao prvi veliki koncert domoljubne glazbe u zagrebačkoj Areni i to u organizaciji Laudato TV-a. Za događaj koji je okupio poznata domaća glazbena imena ulaznice su unaprijed bile rasporodane, što govori kako je hrvatska publika s nestrpljenjem dočekala ovakav spektakl.

Prvi veliki koncert domoljubne glazbe u subotu je u zagrebačkoj Areni okupio više od 18.000 ljudi koje je preko tri sata zabavljalo više od 150 izvođača. Spektakl je započeo svečanim intoniranjem himne Republike Hrvatske i molitvom koju je predvodio Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua. No, jedna diva podigla je publiku na noge. Kada je Meri Cetinić izašla na pozornicu Arena je “izgorjela”. 

‘Hrvatska diva’ 

Legendarna diva hrvatske glazbe otpjevala je pjesmu “Zemlja dide mog” koja slavi 30 godina od objave. Cijela Arena zapjevala je s popularnom pjevačicom koja je na pozornici i sama svirala klavir u pratnji Ante Gele i orkestra. “Jer Meri to zaslužuje”, poručila joj je njezina publika. 

Meri Cetinić doživjela još jedan težak gubitak: ‘Vječna svjetlost svijetlila tebi!’

Karijeru je započela davne 1978. godine, a i danas svi njezini hitovi ostavljaju bez daha na svakom koncertu uživo. Video iz Arene je podijelila na svojim društvenim mrežama, a pratitelji su joj pisali kako je posebna umjetnička duša s “izražajnom domoljubnim notom” i prava “hrvatska diva”. 

mšm

Foto: Facebook