/Održana 16. Olimpijada umirovljenika: Više od stotinu sudionika uživalo u sportu i zabavi!

Održana 16. Olimpijada umirovljenika: Više od stotinu sudionika uživalo u sportu i zabavi!

U Opatiji je održana 16. Olimpijada umirovljenika koju je organiziralo KŠR Gorovo i Gradsko društvo Crvenog križa Opatija. Sudjelovalo je čak 130 umirovljenika iz različitih udruga s područja Primorsko-goranske županije, ali i iz tri doma za starije osobe. Okušali su se u boćanju, nordijskom hodanju, košarci, pikadu, ali i u različitim poligonima.

Događanje je to kojim se pokazuje da se i treća životna dob može dobro zabaviti i aktivirati u raznim sportovima ili aktivnostima. Sve se održalo pod pokroviteljstvom Grada Opatije, Hrvatskog olimpijskog odbora i Saveza sportske rekreacije ‘Sport za sve’.

Olimpijada je održana pod motom “Uz vježbanje do bolje kvalitete života” ispred Sportske dvorane ‘Marino Cvetković’. Započela je programom “Vježbajmo zajedno”, a u isto vrijeme GD Crvenog križa Opatija sudionicima je omogućio mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Foto: Pixabay

Cilj je druženje i očuvanje zdravlja

“Sve sportske aktivnosti, osim boćanja, nisu natjecateljske prirode, već je njihov cilj druženje i zabava te očuvanje zdravlja. Sudionici Olimpijade okušali su se i u nordijskom hodanju, košarci, pikadu i na poligonima spretnosti”, napisano je na stranici Grada Opatije.

Dobra vijest za vozače starije od 65: U ovom će gradu parkiranje plaćati samo jedan euro mjesečno!

Osim sporta, poput boćanja, nordijskog hodanja, košarke, pikada i poligona spretnosti, cijeli događaj je upotpunio i DJ Vedran koji je ujedno i moderirao program i umirovljenike obasipao korisnim informacijama, piše novilist.hr.

mšm

Foto: Grad Opatija