/Svi se prisjetili neponovljivog Ćire, jedna objava posebno je emotivna: ‘Posljednji gospodin starog kova’

Svi se prisjetili neponovljivog Ćire, jedna objava posebno je emotivna: ‘Posljednji gospodin starog kova’

U povodu obljetnice smrti legendanog hrvatskog trenera Miroslava Ćire Blaževića, dirljivom objavom prisjetila ga se pjevačica Nina Badrić. Ćiro nas je napustio 8. veljače prošle godine, a brojni su imali anegdotu ili dvije s bivšim izbornikom koji je bio omiljen među ljudima.

“Ono što smo pričali ostat će uvijek samo naša tajna. Sve je bio u pravu baš sve što mi je rekao imalo je smisla. Nekad me znao poslati i u rodno mjesto al odma’iza toga je išla rečenica…sine oprosti to je zato jer te puno volim”, započela je Nina na Instagramu.

Napisala je da je Ćiro posljednji gospodin staroga kova.

“Posljednji gospodin starog kova nenadmašan šarmer neviđena energija i veliki gentleman. Jedan jedini original. Naš Ćiro”. 

Godinu dana od njegovog odlaska, i dalje se skupljaju dojmovi. Svi su imali anegdotu ili dvije sa bivšim izbornikom, Ćiro je bio omiljen među ljudima jer ih je i sam obožavao.

Pamtit će ga i Dinamo. Ćiro je vratio naslov u Zagreb 1982. godine nakon 24 godine posta, i to uz svoj zaštitni znak – bijeli šal.  Vodio je kasnije i Varteks, i Hajduk, pa opet Dinamo.

HNS obilježio prvu obljetnicu smrti Ćire

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza jučer je obilježila prvu obljetnicu smrti Miroslava Ćire Blaževića, dugogodišnjeg izbornika Vatrenih koji je putem dobrih spominjanja otišao 8. veljače prošle godine.

‘KOMEMORACIJA ZA ĆIRU’ Štimac pročitao prekrasne stihove koje je Ćiro napisao za svoju majku Katu

Delegaciju su činili glavni tajnik HNS-a Vladimir Iveta, predsjednikovi savjetnici Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš, povjerenik za natjecanje SuperSport Hrvatske nogometne lige Josip Brezni, djelatnice iz Odjela za licenciranje Amra Peternel i Adna Mustedanagić, odnosno vozač Mijo Šarčević. Pritom je položeno cvijeće i zapaljene su svijeće na posljednjem počivalištu Miroslava Blaževića u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj, piše HNS.

Miroslav Ćiro Blažević rođen je 10. veljače 1935. godine u Travniku u Bosni i Hercegovini, a hrvatska nogometna obitelj zauvijek će ga pamtiti kao izbornika s kojim su Vatreni započeli svoj niz sjajnih uspjeha na velikoj sceni.

mšm

Foto: Screenshot/hrt