/Umirovljenici pred očima ukrale životnu ušteđevinu

Umirovljenici pred očima ukrale životnu ušteđevinu

Umirovljenica Anđela Friščić (77) iz Malog Bukovca kod Ludbrega, koja živi sama i jedva preživljava, doživjela je pravu dramu u svojem domu. Usred dana, u kuću su joj provalile dvije ženske osobe i ukrale joj životnu ušteđevinu od 2.300 kuna. Kada ih je željela zaustaviti odurnule su je, a nesretna umirovljenica je jedva izbjegla tešku ozljedu.

Za vrijeme provale, umirovljenica je bila u kuhinji, kada je primijetila da su vrata od hodnika otvorena. Znala je da ih ona nije otvorila i kada je išla vidjeti što se događa, doživjela je šok i prepala se kao nikada u životu. Dvije Romkinje kopale su joj po ormaru u potrazi za dragocjenostima.

Nakon što im se suprotstavila, jedna provalnica ju je fizički napala, nakon čega su pobjegle. Nažalost, prije toga domogle su se njezine skromne životne ušteđevine koju su odnijele sa sobom. Riječ je o 2.300 kuna.

“Došla sam u hodnik i vidjela da su i vrata od spavaće sobe odškrinuta, a kad sam došla tamo vidjela sam dvije Romkinje kako prevrću stvari po ormaru. Tad sam uzviknula: „Pa što vi tu radite!? Kako ste ušle!? Na to su one samo odmahivale glavom i jurnule prema van. Prva je pobjegla, a drugoj sam stala na put. Tad me grubo odgurnula te je i ona pobjegla”, ispričala je Anđela Friščić za Podravski list o događajima od prošle subote.

Kada ju je jedna Romkinja odgurnula, jedva se nekako uspjela održati da se ne prevrne preko stola i glavom  ne udari u radijator. Kazala je i da su provalnice dobro istrenirane u krađi, jer nakon što su brzo istrčale iz kuće, usporile su hod kako susjedima ne bi bile sumnjive. No dok je gospođa Anđela izašla van i uzbunila susjede, provalnice su već stigle do automobila koji ih je čekao. Auto je bio čakovečkih oznaka.

Anđela Friščić sada je u strahu i boji se otvoriti vrata kada netko zvoni. Dok joj je suprug bio zdrav i živ, ništa im nije nedostajalo, a s prvim se krađama u dvorištu počela susretati još dok je pokojni muž odlazio na liječenje.

Varaždinska policija traga za počiniteljima zbog provale i krađe.

mšm/podravski list

Foto: Pixabay, ilustracija