/Referendumska inicijativa “67 je previše” kreće s prikupljanjem potpisa

Referendumska inicijativa “67 je previše” kreće s prikupljanjem potpisa

Čelnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) i Matice hrvatskih sindikata (MHS) Mladen Novosel, Krešimir Sever i Vilim Ribić najavili su za 27. travnja pokretanje referendumske inicijative “67 je previše”.

Njome žele promijeniti stroge uvjete za odlazak u mirovinu, a potpise će prikupljati do 11. svibnja.

Referendumsko pitanje glasit će “Jeste li za to da se na referendumu donese sljedeći Zakon o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju”.

U tekstu se navodi osam prijedloga, među ostalima pravo na mirovinu sa 65 godina života i 15 godina staža, odlazak u prijevremenu mirovinu sa 60 godina života i 35 godina staža, blaže kažnjavanje zbog odlaska u prijevremenu mirovinu, piše HRT.

“Tražimo i očekujemo široku potporu javnosti sa svih strana koji su svjesni da je ovo pogubno za nas: mladi, umirovljenici zbog njihove djece, zbog njihove unučadi, sadašnji radinici pa i oni  koji imaju uvjete za 65, ali što s onima koji će morati raditi do 67, zato prikupljamo potpise, i zato da bi konačno dali prigodu narodu, da pokaže vlasti da se s njom ne slaže”, izjavio je Krešimir Sever. 

mšm/hrt

Foto: 67 je previše