/‘FOTO’ Karizmatična Macy Gray oduševila vokalom, ali i interakcijom s publikom u prepunoj Tvornici kulture

‘FOTO’ Karizmatična Macy Gray oduševila vokalom, ali i interakcijom s publikom u prepunoj Tvornici kulture

Američka pjevačica Macy Gray nastupila je s bendom The California Jet Club i oduševila Zagrepčane u prepunoj Tvornici kulture ove subote, 29. listopada. Soul kraljica stigla je u Zagreb povodom objave novog albuma “The Reset” koju prati velika turneja i nije razočarala svoje mnogobrojne fanove.

Karizmatična i prepoznatljiva po svom vokalu, Macy je i interakcijom s publikom osigurala odličan provod svima koji su je došli poslušati u Tvornicu kulture. Početak koncerta nije mogao predočiti kako će se odvijati ostatak večeri.

Nakon uvoda od pola sata Macy je napustila pozornicu i bend je zabavljao publiku. Vratila se u drugoj odjevnoj kombinaciji i s energijom potrebnom za dobar show.

Većina pjesama je bila s prvog albuma “How Life Is” iz 1999. godine koji se prodao u 15 milijuna primjeraka i osvojio Grammyja u kategoriji najbolje vokalne izvedbe. Uz odličnu izvedbu pjesama s novog albuma “The Reset”, posebno su oduševile obrade pjesama “Fly Me To The Moon”,  “Nothing Else Metters” i “Do Ya Think I’m Sexy”. 

Gray se u jednom trenutku publici obratila s pitanjem: ‘Što je najvažnije – ljubav, seks, sloboda ili novac?’ Odgovorila je da je za nju najvažnija sloboda jer ‘s njom možeš imati sve drugo’. Publici je također dala zadatak da osobi pored sebe kažu kako ju vole te glasno viču kako bi ih Bog mogao čuti.

Komunikacijom s publikom, odličnom glazbom, prepoznatljivim promuklim vokalom Macy Gray je oduševila 1.200 ljudi na koncertu.

Podsjetimo, jedna od najpoznatijih R&B/soul pjevačica prepoznatljivog promuklog vokala, Macy Gray je u više od dva desetljeća karijere pokazala da je uvijek eklektična i puna iznenađenja, a vraća se u punoj formi uz novi album od 11 pjesama. “The Reset” ujedno donosi i novi način prezentacije glazbe, jer nastupa sa svojim bendom The California Jet Club.

Osvježena s novom energijom i uz odličan novi bend kojeg čine redom vrhunski glazbenici, Macy je predstavila novi album, ali i cijeli katalog njenih singlova iz bogate karijere koji su je označili jednom od najpoznatijih vokalistica u više od 20 godina.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Generacija.hr