/Djevojke uče o šminkanju na zabavan način: ‘Kući odlaze s novim znanjem i ispunjene pozitivnom energijom’

Djevojke uče o šminkanju na zabavan način: ‘Kući odlaze s novim znanjem i ispunjene pozitivnom energijom’

Poznato je kako je šminka dio svakodnevnog života djevojaka, no malo njih zna kako je pravilno nanositi. Upravo zato se jedna Zagrepčanka dosjetila kako na pristupačan i opušten način djevojkama pokazati osnove šminkanja, i to kroz radionicu “Šminkica & Cugica”. Prva takva radionica održana je prošle subote u zagrebačkoj Dubravi, a iduća je već ove subote. Mi smo odlučili saznati više o samim radionicama i novim beauty trendovima, stoga smo kontaktirali Kanu Štimac, profesionalnu šminkericu i novopečenu majku koja se odvažila na ovaj novi korak i zaokret u karijeri.

“Komunicirajući sa svojim klijenticama shvatila sam koliko djevojke malo znaju o njezi kože i apliciranju beauty proizvoda, što me iznenadilo s obzirom na to da se djevojke svakodnevno šminkaju i ulažu u raznu kozmetiku. Ideja za samu radionicu “Šminkica & Cugica” potekla je iz inicijative mog supruga koji je prepoznao moj talent za edukaciju i prezentaciju tehnike šminkanja, na zabavan i opušten način”, započela je Kana Štimac.

Ova mlada Zagrepčanka završila je veleučilište u trajanju od godinu dana gdje je naučila beauty make up, kazališnu i filmsku šminku, a ističe kako je već kao djevojčica pokazivala veliku strast  za kozmetikom.

“Mamu sam izluđivala krađom njene šminke dok nisam bila dovoljno odrasla da sama istražujem što sve taj veliki spektar nudi. Nakon završene edukacije, sve ostalo je naporan rad i godine iskustva te konstantno ulaganje u znanje i proizvode. Pri samom završetku opredijelila sam se za filmsku šminku te sam odmah počela raditi pod mentorstvom iskusnijih kolegica”, kaže nam Kana koja je šminkala klijente za razne domaće i strane serije te reklame.

Svaka večer ima svoju temu

No, sve se promijenilo kada se udala i postala majka. Tada je, ističe, shvatila da ne može više davati sate i sate svog vremena i rada na setu, stoga sada radi beauty make up, odnosno, šminka djevojke za razne evente i prigode. Naglasila je i što sve djevojke i žene mogu naučiti na njezinim radionicama šminkanja.

“Kroz stručno vodstvo i opuštenu atmosferu, pružam priliku djevojkama da nauče osnove njege kože i tehnike šminkanja samih sebe uz koktel, stvarajući jedinstveno iskustvo. Djevojke radionicu napuštaju inspirirane novim znanjem i ispunjene pozitivnom energijom. Svaka večer ima temu koja spaja koktel i make up look”, istaknula je naša sugovornica.

Zanimalo nas je i koji su najnoviji trendovi u šminkanju.

“Trendovi se podosta brzo mijenjaju, ali već dugo je u trendu glow skin i highlighter. Uz to, po novome prati blush obsession gdje djevojke spajaju rumenilom jagodice i oči. Zatim tamni i jaki ruževi, kao što je boja borovnice, retro crveni i smeđi…”, rekla nam je Kana.

‘Najčešća pogreška je ona najosnovnija’

Upitali smo ju i koje greške djevojke najčešće rade pri šminkanju.

“Najčešća pogreška je ona najosnovnija – krivi odabir i nanošenje pudera. Tu je i krivo apliciranje različitim kistovima i spužvicama, kao i samo nanošenje sjenila. Međutim, sve to prolazimo na radionici gdje sudionice uistinu izađu pod dojmom i, naravno, nauče nešto više o samim proizvodima i kako ih pravilno nanositi”, poručila je Kana Štimac za kraj.

Donosimo vam ideje kako da se našminkate za najluđu noć u godini!

Radionice se održavaju subotom od 18 do 20 sati na adresi Levanjska 10 u zagrebačkoj Dubravi. Zbog ograničenog broja mjesta, rezervacije su obavezne. Možete se javiti na Instagram u DM ili na email sminkica.cugica@gmail.com.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: privatna arhiva