/Mlada Osječanka uči kuhati od najboljih svjetskih chefova, i to zahvaljujući važnoj pobjedi!

Mlada Osječanka uči kuhati od najboljih svjetskih chefova, i to zahvaljujući važnoj pobjedi!

Kuhanje je sve popularnije, a kuharski poslovi sve bolje plaćeni. No dalek je put od amatera do profesionalca. Priliku za to ima mlada Osječanka Laura Hodak-Dujković, koja je zahvaljujući pobjedi na državnom kuharskom prvenstvu dobila stipendiju za učenje od chefova trenutno vodeće kuharske akademije na svijetu koja gostuje u Splitu.

Iz srca ravnice u srce Dalmacije. 18-godišnja Osječanka Laura kuha pod dirigentskom palicom francuskoga chefa iz trenutačno najbolje kuharske akademije na svijetu.

“Laura je vrlo mlada. Tek je započela s kuhanjem. Za nju je ovo neprocjenjivo iskustvo kuhati i učiti od vrhunskih chefova” rekao je za HRT Julian Mercier, chef edukator.

“Ideja je bila da omogućimo talentiranim kuharima i slastičarima da šire svoje vrhunsko obrazovanje kako bi na startu svoje karijere imali poticaj i na taj način razvili svoje kompetencije”, govori Tatjana Vuman, predsjednica povjerenstva “New voices”, 26. Distrikta Lions kluba.

Foto: Pixabay

Laura je završila srednju ugostiteljsko-turističku školu, kuharski smjer. Osvojila je drugo mjesto na regionalnom natjecanju učenika strukovnih škola. I prvo na državnom prvenstvu. No to je tek početak. Dug je put od amatera do vrhunskog chefa.

“Više voliš pripremati, mediteransku ili slavonsku kuhinju? Slavonsku. Ipak sam ja iz Osijeka. Volim ljuto, začinjeno”, kaže Laura Hodak Dujković, stipendistica.

mšm

Foto: Screenshot/HRT