/‘DIRLJIVO PISMO’ Nakon rođenja blizanki saznala da jedna beba ima sindrom Down

‘DIRLJIVO PISMO’ Nakon rođenja blizanki saznala da jedna beba ima sindrom Down

Svoju priču Kristal Hernandez iz Sacramenta, majka dviju blizanki, Ariel i Kataline, podijelila je u emotivnom pismu za CafeMom u kojem je opisala kako je ni 24 sata nakon poroda saznala da jedna od njenih prijevremeno rođenih djevojčica ima Down sindrom.

Nakon više pokušaja umjetne oplodnje, vijest da nosi blizanke, veoma je obradovala Kristal koja je to odmah podijelila sa svojim suprugom. Iako je znala da je šansa za prijevremenim rođenjem velika, njen cilj bio je što duže nositi ih u sigurnosti svojega trbuha. Svaki tjedan ona bi išla na svoje redovne kontrole, no nakon nekoliko mjeseci pomnog praćenja, jedna od djevojčica naglo je počela gubiti na kilaži, a Kristal su zbog toga poslali na hitni pregled u bolnicu. Tamo je saznala da zbog problema s pupčanom vrpcom ona dobiva manje hranjivih tvari te su se odlučili da je najbolja opcija prijevremeni porod, prenosi Miss7mama.

Na dan poroda, Kristen je čak četiri puta dobila epiduralnu, no imala je tešku reakciju na lijekove i gotovo za vrijeme cijelog poroda osjećala se loše i povraćala je. Kako navodi, kada je malena Ariel došla na svijet, liječnici su joj odmah dali bočicu s hranom kako bi mogla nadoknadila dio hranjivih tvari koje su joj bile uskraćene unutar trbuha, no odmah su primijetili određene crte lica i druge karakteristične markere Down sindroma te su odmah poslali krvna testiranje u laboratorij.

“Bila sam u strahu, ali medicinska sestra iz bolnice odmah nam je rekla kako poznaje ženu koja je uključena u pomaganje ljudima s Downovim sindromom te nas je odmah povezala s njom”, rekla je Kristal.

“Fizikalna terapija, kardiologija, endokrinologija i ostale stvari postale su naša svakodnevica, a Ariel se samo smiješila. Htjela sam da se osjeća snažnom i sigurnom”, rekla je Kristal. Tijekom pandemije korona virusa, terapija uživo postala je terapija putem telepatije, no djevojčice su nastavile snažno rasti.

Jedna od njoj najvažnijih i najdražih stvari je gledanje kako Ariel i Katalina odrastaju, kako se vesele jedna drugoj, kako snažno koračaju kroz stvarni život, navela je Kristal u svojem pismu.

mšm/miss7mama

Foto: Pixabay, ilustracija