/Kako komunicirati s ljutitim tinejdžerom? Biti roditelj ponekad je vrlo izazovno, jedno je stoga presudno

Kako komunicirati s ljutitim tinejdžerom? Biti roditelj ponekad je vrlo izazovno, jedno je stoga presudno

Tinejdžeri se nalaze u fazi razvoja koja ih priprema za odraslu dob. U to vrijeme odnos s njima može biti ispunjen nerazumijevanjem i sukobima. U potrazi za svojim identitetom i samostalnošću, tinejdžeri mogu biti skloni pobunama prema odraslima, posebice roditeljima, jer smatraju da ih ne doživljavaju dovoljno velikima, te da im ograničavaju njihove slobode. Najsretnija beba Hrvatska poziva roditelje da im se pridruže na novim radionicama.

“Biti roditelj tinejdžera ponekad je vrlo izazovno i stresno. A odnos djeteta i roditelja se nepovratno mijenja. Ako ste roditelj tinejdžera u dobi 13 do 18 godina ili radite s mladima ove dobi, pridružite nam se na radionici na kojoj ćete se u poznati s komunikacijskim alatima koje je razvio psiholog Marshall Rosenberg i koji doprinose boljoj suradnji i razumijevanju s obje strane. Nije dovoljno komunicirati. Važno je kako komuniciramo.

Na radionici ćete se upoznati s elementima odnosa koji su važni za odrastanje mladih, izbjegavanje visokorizičnog ponašanja i razvoja do odrasle osobe koja je odgovorna, samopouzdana i uspješno se nosi s izazovima. Cilj radionice je pružiti znanje koje će vam pomoći da stvorite kvalitetniji odnos s tinejdžerom”, stoji u pozivu.

Foto: Pixabay, ilustracija

Rizična ponašanja i kako ih izbjeći

Teme koje vas očekuju na radionici su: Osnove komunikacije koja povezuje, Kako komunicirati s ljutitim tinejdžerom, Kako postići da tinejdžer traži savjet od roditelja kada donosi važne odluke, Razvoj povjerenja i poštovanja, Što s buntovnim tinejdžerom, Kako različiti tipovi odgoja utječu na tinejdžere, Obiteljska pravila za tinejdžere, Kako potaknuti promjene kod tinejdžera, Osam najčešćih rizičnih ponašanja i kako ih izbjeći, Kako odgajati sretnog i uspješnog tinejdžera.

Vrijeme i mjesto održavanja: četvrtak 22. veljače 2024. u 18 sati, Centar Klubko, Ilica 131, Zagreb.

Prijaviti se možete putem prijavnice.

Kako se snaći u prvim mjesecima i godinama bebinog života? Školica za roditelje pomaže upravo u tome

Voditeljica radionice je Iva Brčić, mag. soc./phil., praktičarka terapijskih tehnika za djecu i mlade, trenerica Nenasilne komunikacije u certifikaciji, dugogodišnja savjetnica za roditelje, edukatorica koja surađuje s vrtićima, školama i fakultetima na temama prevencije vršnjačkog nasilja, komunikacije s djecom i mladima, digitalne pismenosti. Vodi udrugu Najsretnija beba Hrvatksa te provodi projekte usmjerene djeci, mladima i roditeljima. Njeguje holistički pristup kroz koji se ostvaruju najveće promjene.

mšm

Foto: Pixabay, ilustracija