/Najpoznatiji hrvatski mađioničar radi humanitarnu predstavu: ‘Taj me brutalni događaj zgrozio’

Najpoznatiji hrvatski mađioničar radi humanitarnu predstavu: ‘Taj me brutalni događaj zgrozio’

Najpoznatiji hrvatski mađioničar Luka Vidović ovoga petka, 23. veljače, u Domu kulture Grada Preloga u suradnji s Društvom prijatelja Hajduka Prelog u 18 sati priređuje svoj urnebesni “Magic Show za cijelu obitelj” koji je isključivo humanitarnog karaktera.

Naime, ulaznica se ne naplaćuje, već svatko donira u skladu sa svojim mogućnostima, a sav prikupljeni novac ide obitelji Idrizi iz Koprivnice, odnosno na račun gospođe Nadice Idrizi čiji je 20-godišnji sin Igor, s dijagnozom autizma, podvrgnut nedopustivom vršnjačkom nasilju jer “navija za krivi klub”.

Predstava nastavlja lavinu dobrote koja se zakotrljala nakon što je javnost žestoko osudila nezamisliv čin mržnje, a Luka ovom predstavom želi ukazati na problem vršnjačkog nasilja koje je sve prisutnije i cilj mu je pružiti podršku ne samo Igoru, već svima koji su se susreli s takvim oblikom agresije.

“Taj me brutalni događaj zgrozio i osjetio sam bijes koji sam odlučio usmjeriti na nešto pozitivno, a obzirom da je ono što mi najbolje ide magija, onda je ideja humanitarne predstave došla spontano uz veliku organizacijsku pomoć Društva prijatelja Hajduka Prelog. Nadam se da ćete doći u što većem broju i na taj način osuditi svaki oblik agresije, a pogotovo u kontekstu sporta koji bi više no išta trebao spajati ljude”, rekao je Vidović.

Foto: Bonton Music

Nedavno je nastupao u New Yorku

Otkrio je što će ga posebno razveseliti. “Posebno sam sretan jer su mi najavili i Igorov dolazak kojega bih jako želio upoznati”, zaključio je mađioničar. Luka u Prelog stiže iz New Yorka, gdje je nedavno svojim čarolijama oduševio publiku na najpopularnijem američkom mađioničarskom live showu “Monday Night Magic”, u kojem su nastupale zvijezde poput Lady GageDavida BowieaStinga, a suvlasnik samoga kazališta je “Mr. Big” iz kultne serije Seks i grad.

Podsjećamo, nedavno je progovorio o odnosu s pokojnim roditeljima. “Moji su rastavljeni bili od 1985., ali su bili glumci i sretali su se. Što si stariji to si bliži s roditeljima, s ocem…. Biljar me je naučio igrati, to su neke lijepe uspomene. On je onak’ ta stara garda glumačka, nikakav glamur. Priznao je kako je imao predrasude i to od pokojne mame.

Rekao je da je u njegovim počecima dala izjavu u jednom intervjuu, govoreći “to je sad samo trenutna faza, ali on će vam biti doktor ili odvjetnik, jednog dana da živi od toga, ma ne”. Luka već godinama radi s djecom. Kroz edukativan način uči ih “hvala, izvoli, oprosti”.

mšm

Foto: Instagram/Luka Vidović