/‘ODISEJA BIJELOG ŠTAPA’ Izleti, frizure i druženja samo su dio lijepog projekta Udruge slijepih Međimurske županije

‘ODISEJA BIJELOG ŠTAPA’ Izleti, frizure i druženja samo su dio lijepog projekta Udruge slijepih Međimurske županije

Udruga slijepih Međimurske županije od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca 2022. godine provodi projekt „Odiseja Bijelog štapa“. Cilj projekta je poboljšati kvalitetu života slijepih osoba na području Međimurske županije.

Na projektu se provode različite aktivnosti te je sufinanciran iz različitih izvora: Hodočašće članova Udruge u Mariju Bistricu: Zaklada Rhema; Ljetna akademija i druženje samaca: Općina Vratišinec, Općina Donji Vidovec, Grad Mursko Središće; Vježbanje u teretani: Općina Nedelišće, Općina Donji Kraljevec, Općina Belica; Izlet na Plitvička jezera: Međimurske vode, Općina Sveti Juraj na Bregu, Općina Orehovica, Općina Gornji Mihaljevec; Obilježavanje Dana svete Lucije i duhovna obnova: Općina Sveti Martin na Muri, Grad Prelog; Obilježavanje Dana žena, Martinja i duhovna obnova: Općina Kotoriba, Općina Štrigova, Općina Podturen; Osiguravanje frizerskih usluga:  Općina Selnica, Općina Donja Dubrava; Individualne poduke iz matematike: Općina Pribislavec.

Mreža slijepih žena

U sklopu projekta, tri članice Udruge sudjelovale su na edukacijsko-rehabilitacijskom treningu slijepih žena, koji se održao kao dio 19. Ljetne konferencije Mreže slijepih žena, u organizaciji Hrvatskog saveza slijepih. Ukupno je na treningu, koji je održan od 27. lipnja do 2. srpnja 2022. godine u Hostelu ERKS Premantura, sudjelovalo 38 žena s oštećenjem vida iz cijele Hrvatske.

Do sad su se održali i izlet na Plitvička jezera, dvije duhovne obnove, obilježavanje Dana žena te se kontinuirano provodi vježbanje u teretani i osiguravaju se frizerske usluge.

mšm

Foto: Udruga slijepih Međimurske županije