/Generacija 50 + okušala se u fotografiji i oduševila: ‘Rezultati su zadivljujući, uskoro će izložba’

Generacija 50 + okušala se u fotografiji i oduševila: ‘Rezultati su zadivljujući, uskoro će izložba’

“Atmosfera je bila iznimno pozitivna i inspirativna, što je dodatno doprinijelo kvaliteti fotografija koje smo uspjeli snimiti. Posebno sam ponosna na entuzijazam svih polaznica”, rekla nam je fotografkinja Ana Šesto koja je proteklog tjedna u organizaciji Udruge Vestigium održala zanimljivu radionicu fotografije za generaciju 50 + u Botaničkom vrtu u Zagrebu. Odlučili smo saznati više o samoj atmosferi i odazivu starijih polaznika.

“Radionica je bila izuzetno uspješna i ispunila je sva moja očekivanja. Prvi dio radionice imali smo u Vestigiumu gdje smo razgovarali o proteklim iskustvima u fotografiji i pripremali se za terensku radionicu koja se održala u predivnom Botaničkom vrtu. Prošetali smo se kroz različite dijelove vrta, gdje smo se zaustavljali kod najzanimljivijih biljaka i cvjetova. Imali smo priliku primijeniti naučene tehnike i uhvatiti jedinstvene kadrove”, započela je Šesto.

Dodala je kako je posebno ponosna na entuzijazam svih polaznica koje su s velikim zanimanjem postavljale pitanja i isprobavale različite pristupe u fotografiranju. “Atmosfera je bila iznimno pozitivna i inspirativna, što je dodatno doprinijelo kvaliteti fotografija koje smo uspjeli snimiti. Radionica je završila, a mnogi su izrazili želju za ponovnim okupljanjem i daljnjim usavršavanjem svojih fotografskih vještina”, istaknula je naša sugovornica.

Jedinstvena perspektiva

Napomenula je i to kako su na radionici istraživali različite kutove i osvjetljenja, igrajući se s prirodnim svjetlom koje je prolazilo kroz krošnje drveća.

“Svaka polaznica je pokazala jedinstvenu perspektivu, a rezultati su bili zadivljujući. Još jednom hvala svima na sudjelovanju i na uloženom trudu. Vidimo se uskoro na izložbi radova, gdje ćemo imati priliku ponovno se okupiti i uživati u plodovima našeg rada. Datum izložbe bit će uskoro objavljen, stoga pratite naše obavijesti”, poručila je za kraj Ana Šesto.

Suradnja majke i kćeri koja je prepoznata i u Beču: ‘Ljudi su pronalazili inspiraciju i poticaj u našim radovima’

Radionice su provedene zahvaljujući podršci Grada Zagreba u sklopu projekta Vestigium – nezavisni kulturni centar.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Ana Šesto