/Ilinka (85) je cijeli život posvetila djeci, oni joj sada uzvraćaju istom mjerom: ‘Pomažu mi, odlaze u kupovinu, plaćaju račune’

Ilinka (85) je cijeli život posvetila djeci, oni joj sada uzvraćaju istom mjerom: ‘Pomažu mi, odlaze u kupovinu, plaćaju račune’

Umirovljenica Ilinka (85) tijekom života nije imala posao, no to ne znači da nije radila. Brinula se za svoje kućanstvo i svoju djecu. Djeca joj sada uzvraćaju istom mjerom te joj oni pomažu u njezinim umirovljeničkim danima tako što joj odlaze u nabavke i idu joj plaćati račune. Vrijeme provodi uglavnom kod kuće, ali, kada može, ipak prošeće.

Tijekom života namučila se kako bi svojoj djeci osigurala dobar život. Radila je mnoge stvarni, no, često, nije dobivala zauzvrat ništa osim ‘hvala’. Nakon cjeloživotne borbe i dalje muku muči. Sad ne može ništa raditi jer, nakon što je ozlijedila nogu, zdravlje joj to ne dopušta.

„Imam od muža mirovinu, nisam radila. Služila sam, hranila djecu, kuhala, peglala, dočekivala, ispraćala… sve sam to radila. Znala sam po kućama raditi, dvoje djece, jedna plaća, napatili smo se. Patimo se još uvijek, tolike godine dočekala, baba, a sad… Svašta sam radila i ovako: šila, štrikala, heklala. Sve samo za ‘hvala’. Ne radim sada, sine, ništa, ne mogu ništa ni raditi. Prebila sam se prije 4-5 godina i operirala sam nogu, metnuli si mi neke šarafe, što ja znam. Kad sam bila na zadnjoj kontroli kod doktora Gaćine, da mi napravi nekako da mogu nešto i obuti“, rekla je Ilinka za portal Mirovina.hr.

Kako je cijeli život posvetila svojoj djeci, oni njoj uzvraćaju istom mjerom.

“Dala sam se djeci. Imam taj mobitel i sada sam otišla kupiti bon, a inače ne idem ja. Iziđem tako malo prošetat se i ništa više. Ručak me čeka, kad, nekad ne čeka. Djeca rade i tako. Oni su mi sva pomoć. Donesu mi kad ih nešto zamolim i odlaze na poštu da mi plate plin, struju i sve”, poručila je Ilinka.

mšm/mirovina.hr

Foto: Pixabay, ilustracija