/‘Zlatni ples’: Umirovljenici iz metropole mogu besplatno na radionicu plesa i pokreta!

‘Zlatni ples’: Umirovljenici iz metropole mogu besplatno na radionicu plesa i pokreta!

Umirovljenici u glavnom gradu Hrvatske, mogu pohađati posebnu radionicu naziva ‘Zlatni ples’. Oni tako mogu dva puta na tjedan u Novom Zagrebu plesati i kretati se pod stručnim vodstvom. Osim zabave i druženja, ovakva vrsta plesa ima i određene prednosti za fizičko, ali i mentalno stanje umirovljenika.

‘Zlatni ples‘ je naziv za terapiju pokretom i plesom za umirovljenike i starije osobe s područja Zagreba. Dobra je vijest da je radionica potpuno besplatna, samo se treba prijaviti. Sve provodi Centar Krugovi.

Nasmiješimo se godinama

Ples je samo jedna od aktivnosti kojom se umirovljenici mogu baviti, a koja će znatno utjecati na njihovo blagostanje. Upravo zato iz Centra Krugovi u ponedjeljak u 10 sati ujutro u Mjesnom odboru Dugave i srijedom u 9 u Centru za kulturu Novi Zagreb u Remetincu nude starijim osobama priliku za besplatan program ‘Zlatni ples’, piše Mirovina.hr.

Ova aktivnost se provodi se u sklopu programa Centra Krugovi ‘Nasmiješimo se godinama’. Radi se o programu koji je odobren od strane Grada Zagreba, kroz Javni natječaj za financiranje trogodišnjih programa udruga iz područja razvoja mreže socijalnih usluga usmjerenih prioritetnim korisničkim skupinama za razdoblje od 2023. do 2025. godine.

Terapija i ples

Kako su rekli za taj portal, ‘Zlatni ples’ je poseban program autorice i voditeljice Nikice Viličić, terapeutkinje pokretom i plesom, iz Centra za primjenu integriranog znanja – ANZIP.

“Zlatni ples je program plesa i pokreta posebno osmišljen za osobe treće životne dobi. Zamišljen je kao kreativan oblik rekreacije kroz pokret i ples, koji sadrži terapijske elemente u fizičkom i psihološkom smislu.”

Ako i vi želite plesati i popuniti svoje slobodno vrijeme, možete se prijaviti na radionice@krugovi.hr ili na broj: 095 311 3344. 

mšm/mirovina.hr

Foto: Pixabay, ilustracija